Olyat lehet hogy egy 165 literes akváriumot belső szűrővel szűrök?
Figyelt kérdés
és ha egy nem bírja akkor esetleg 2?
egy mechanikai és egy biológiai?
2012. jan. 15. 17:38
1/6 Bán Máté válasza:
hát az eheim pick 2012 megfelel a feladatra [link]
2/6 anonim válasza:
Lehet, csak nem érdemes. Hatalmas helyet foglalnak és nem optimális a biológiai bontás. Én mindenképpen javasolnék legalább egy használt külső szűrőt, vagy egy házi készítésűt. Vagy ha nem baj, hogy kisebb lesz az akvárium, akkor egy matten vagy háttérszűrő beépítése sem rossz. Ezeket ki lehet hozni olyan áron, mint egy jobb minőségű belső szűrőt.
3/6 anonim válasza:
Egy vödörből, egy porszívócsőböl és egy 350l/órás szökökútszivattyúból egyszerűen csinálhatnál egy külsőszűrőt, csak lehet ronda lenne, de az akváriumban nem foglalna helyet.
4/6 A kérdező kommentje:
igazából ez nem az én ötletem volt csak úgy hallottam hogy egy hasonló méretű akváriumot csak belső szűrő szűrt, nekem van egy külső szűrőm.
2012. jan. 15. 20:34
5/6 anonim válasza:
Persze meg lehet csinálni csak belsővel is, de lehet hogy hosszútávon az jobban fog algásodni. Azaz ha sok növény és sok fény van benne, akkor biztos.
Viszont ha csak úszó növények, vagy hosszú növények, amik elkanyarodnak az akvárium tetején és takarják a fényt, hogy alulra már alig szűrődik be fény, akkor nem algásodik annyira.
Meg nyilván ez olyan, hogy ha több vizet cserélsz akkor kevésbé algásodik. Egy jobb szűrés mellett pedig nem kell olyan sok vízcsere és elmegy úgy is.
6/6 Frontosa válasza:
Működhet, de nem túl esztétikus, ha egy hatalmas 6-7 liternyi szivacsú powerhead ott figyel a ,,sarokban". =)
Ráadásul a biológiai szűrés sem ideális.
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!