900 literes akváriumba naphalat szeretnék bele, ugy halottam hogy azok szívosak, szerintetek hány db fér el benne? "okosak" kérem kíméljenek!
Az alapterületétől függ. A naphal erősen területvédő, egy példányra számolj legalább fél négyzetméter alapterületet, különben állandó és súlyos verekedés lesz a vége. A picik még úgy-ahogy békések, de az ivarérett példányok szaporodási időben (ami kb. egész nyár) nagyon vehemensen védik a területüket.
Sügérfélék, így érdekes a viselkedésük, erre szokták mondani hogy okos halak. De én valami kevésbé problémás fajt választanék a helyedben.
Én is inkább beakvarizáltabb sügérféléket javasolnék, belőlük sokkal többet tarthatsz problémamentesen.
Vagy ha hidegvízi fajokban gondolkozol, akkor egy szép aranyhalasat is lehet csinálni. Melléjük akár szivárványos ökle is mehetne.
3/3
A naphal a sügéralakúak rendjébe (és a díszsügérfélék családjába) tartozik, a kárász pedig a pontyalakúak közé, semmi közük egymáshoz.
Én soha nem hallottam még a napkárász kifejezést, ez valami öregek által ráragasztott becenév lehet.
Egy ekkora akiban már annyi szép nagy sügér közül válogathatsz, nem értem miért pont Naphalat szeretnél? Egyébként tarthatsz belőlük 6-8 darabot, csak nincsen sok értelme, növény nem marad meg, ugyanúgy kell nekik több külső szűrő+belső, nincsenek beakvarizálva. Akkor már inkább tarts Pirájákat, azok még különlegesebbek is.
Vagy mondjuk a Magyarországon megvehető sügérfajok 99%-ból egy jópárat?
Üdv,
Akkor most? Mégis kárász?
Tudom még mielőtt.... Megtaláltam a másik linket is.
Dollár milliókat fizetnek ufókutatásra. Ez meg csak itt van. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!