Nagy méretű akvárium takarítása?
Egy ekkora akváriumot már könnyű rendben tartani. Mondjuk a teknős nem illik a képbe és a sok-sok haltól is tartok egy kicsit (ez nem egy hatalmas akvárium, olyan 30-40 kisebb testű halnál nem tud többet eltartani), de ebbe most ne menjünk bele.
Kell egy 1000 liter/óra körüli belső és egy ugyan ilyen teljesítményű vagy kicsit kisebb (600-800 l/ó) külső szűrő. Ezek mellett 2 hetente aljzatporszívózással 15% vízcsere. Teljes nagytakarítást ha mindent jól csinálsz, évekig nem kell végezni.
Nekem is 200 lityós van.
Alapból 2 vödörrel akarnám hetente.
Aztán ha lusta vagyok, akkor - 1 vödör, vagy + 1 hét.
Ha meg látom, hogy gáz van, akkor 3 vödör, de ez ritkán.
Van egy 1100 L/órás powerhead belsőm nagy kék szivaccsal, de esőztetővel lassítom a sodrást, mert el akartak repülni a növények és a pici halaim.
Van egy 600 l/órás külsőm, ezt nem ehhez az akváriumhoz vettem, ha lenne nagyobb az sem lenne hátrány szerintem.
De a pézsma tekinek kell csinálni kimászót is. Nem?
Akkor nem tudod tele rakni az akváriumot vízzel.
Vagy ezt hogy csináltad meg? Csak ott úszkál és nem fullad meg?
Először is köszi a válaszokat!:)
Murr : az a 30-40 hal jelenti nekem a sok sokat, még talán kevesebbet is :-) .
Hable és a másik kedves válaszadó : Az akvárium berendezéséhez elégéé értek, meg a teknősökhöz is. Úgy kívánom majd megoldani a dolgot, hogy nem öntöm teljesen tele az akváriumot mondjuk csak a 85%-ig, és a közepén lesz egy nagy gyökér amikinek egy nagy ága a vízen kívül lesz amire a teki ki tud mászni könnyedén, akár csak levegőért, de napozni is könnyedén feljut rá. Az iszapteknősök ügyes "kapaszkodók" :).
Megfogadom a tanácsotokat, ha van valami mondanivalótok kérlek nyugodtan írjátok le.:) köszi szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!