Szeretnék összehozni egy akváriumot, de sajnos szűkös a keret. Segí˘tenétek elméletben összeállítani egyet ami jó és gazdaságos egyben?
Kezdetnek van egy 32 literes akvám (jó lenne ha nagyobb lenne,na de ez van..ráadásul ingyen kaptam),van folyami homokom,és kavics ....(+ bújókő,de ez nem olyan lényeges)
A barátomék xiphokat tartanak,ezért ebben a fajtában gondolkodom.
Ezeket a lényeges infokat találtam róluk:
Egy felnőtt példány 12-13 vagy akár több centiméterre is megnőhet.(hozzátenném hogy ami a barátoméknál van az kb. 7-8 cm)
Tarthatsz triót egy 10 literes akváriumban is, ha a víz folyamatosan kifogástalanul tiszta. Ellenkező esetben minimum 20 literes tartály szükséges ennek az aktív halfajtának.
Hármas, vagy annál nagyobb számú csoportokban kell tartani.
Ezek alapján arra gondoltam hogy 6-7 halat tartanék (tudom.. 4 hetente szaporulat.. megoldom ;] )
Ezen kívül elmondanátok mire van szükségem?Miből milyet keressek?
Továbba véleményeket,tapasztalatokat is várok.
Ja...és ha tudtok olcsón nagyobb akvát akkor arról is lehet szó. ;)
Köszönöm szépen előre is! :)
máshol azt olvastam (sok helyen) hogy ennek a halnak 150 liter kell ...
most akkor mennyit tarthatok? :( mondjak le az akváriumomról? :(
Ezek nem Teljesen jó infók itt vannak a xipho igényei:
Uhh. Az első infót gondolom a haziallat.hu-n olvastad. Ennyit is ér az az oldal, ordít a hülyeség.
Természetesen a 150 liter a valódi infó, tehát a xiphoról így le kell mondanod. Ha a barátod az ellenkezőjét mondja, akkor ő is téved, ezt bizonyítja az is, hogy nála sem tudnak kifejlődni szerencsétlenek akkorára, amekkorára kellene.
Viszont egy bettának tökéletes az akváriumod.
Kell egy üveglap a tetejére, az nem túl drága, párszáz forint. Kell egy szűrő és egy fűtő, ezek összesen olyan 5-6000 Ft-ból megoldhatóak. Ezen felül valami kis világítás, ez mondjuk kényes téma, mert nehéz jót találni. Kényszermegoldásnak mondjuk egy asztali lámpa egy 15-20 watt körüli Daylight megnevezésű (6400 K színhőmérséklet) energiatakarékos izzóval megfelel. Így telepíthetsz némi jávai mohát, gömbmohát, anubiasokat, esetleg vallisneriát, microsoriumot.
De mindenek előtt olvasd át akvarista.hu-n az e-bookokat.
igen a haziallat-on nézegelődtem :/
barátoméknak kb 100 literes az akvája,talán picit nagyobb...tőlük kaptam ezt a kis 32-eset (elkülönítőnek használták)
és akkor a bettából kb. mennyi lehet?
Bettából csak egy tartható, de hidd el, megéri, mert nagyon szép.
Ha mindenképpen rajban gondolkozol, akkor néhány endler guppi fér el a 30 literben. Mondjuk 5 db.
1 db-ot!
Azok kinyírják egymást ha többen vannak.
Haziallat.hu-val kapcsolatban pedig csak annyit, hogy minden tippem így jöjjön be:)
Mondjuk azt hozzáteszem, hogy vannak fenn jó cikkek is. De hogy az ilyen agyatlanságokat miért nem törlik? Na mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!