Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Táptalaj és CO2 nélkül, egy...

Táptalaj és CO2 nélkül, egy 130 literes,38W világítással rendelkező akváriumot, milyen növényekkel lehet betelepíteni?

Figyelt kérdés
Minden információt elolvastam, amit csak találtam a növényekről, de nem vagyok biztos semmiben sem. Örülnék néhány jó tanácsnak és ha kérhetem, írjatok növény neveket is. Folyékony tápot, tablettát használnék, esetleg leírhatnátok, hogy ezekből szerintetek melyek a legjobbak, leginkább bevált megoldások. Érdekelne még, hogy van-e olyan CO2 adagolási lehetőség, amihez nem kell palack vagy házi készítésű eszköz. Köszönöm előre is!
2011. dec. 30. 15:18
 1/8 anonim ***** válasza:

Lehet, easy carbo a neve, de ilyen alacsony megvilágításnál felesleges. Azok a növények, amik mehetnek:

Anubias, Jáva moha, fodros vizikálász, Microsorum

2011. dec. 30. 16:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Tehát, ha ezekből a növényekből telepíteném be az akit, nincs szükség semmiféle tápozásra? Világításnak hány órán keresztül szabad mennie? Régóta halazok már, viszont eddig csak a kezdő szinten tapogatóztam, egyszerű műnövényekkel. Szeretnék tapasztalatot gyüjteni az élő növények terén is, egyellőre csak a jelenlegi adottságok mellett, idővel fejlesztem majd a technikát is.
2011. dec. 30. 17:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem, ezeknek nincs szükségük tápozásra. A világítás 8-10 órán át menjen.
2011. dec. 30. 17:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Sokat segítettél!
2011. dec. 30. 18:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit, és tényleg alig mondtam valamit.

Ha van esetleg még kérdésed, nyugodtan írj egy privát üzenetet.

2011. dec. 30. 19:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Anubias nanát vegyél, annak kis levelei vannak és jól néz ki ha sok van belőle, de nem szabad elültetni, csak vegyél egy vasfát és kötözgesd rá damillal.

[link]

2011. dec. 30. 21:00
 7/8 anonim ***** válasza:

bocs, nana petite-t linkeltem az még kisebb,

de itt egy nana, ennek olyan 2 centis levélkéi vannak:

[link]

2011. dec. 30. 21:01
 8/8 anonim válasza:
Nagyon szép a linkelt anubias-os kép de ez egy kisebb vagyon ennyi együtt.
2014. jan. 17. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!