egy 30 literes akváriumot raksz egy asztalra és az akvárium alá kicsit nagyobb vastag, erős bútorlapot és bele egy bettát és ha neked olyan kényszered van hogy naponta arrébb akarod rakni akkor a bútorlapot megfogva két ember kényelmesen elbírja (nekem a 165 litereset teli vízzel és kavics aljattal 4-en arrébb tettük 2 méterrel)
4 literbenn is lehet bőven halat tartani tudom ajánlani az iglo-t de bármijen fagyasztott megteszi és az akvárium neve pedig lábas amiben megsütöd vagy a halkonzerv is jó azt akváriummal együtt veszed meg a boltban és még fél liter sincs.
2011. dec. 26. 10:41
12/17 anonim válasza:
Azok közül akik eddig válaszoltak, senkinek sem az volt a baja, hogy te mekkora akváriumot akarsz, hanem hogy egy 4 literes gömbakvárium felér egy kínzókamrával a haladnak.Ha halat akarsz tartani, veszel egy 50 literes akváriumot.Ha nem akarsz 50 literes akváriumot, nem tartasz halat.
2011. dec. 26. 10:43
13/17 Platypus válasza:
Kedves kérdező, alapvető tévedésben élsz az akvárium ideális tisztításával kapcsolatban, ezért hiszed azt, hogy sok munka. Az akváriumot szétszedni és mindenestül kipucolni csak néhány évente szabad, amikor már végleg telement a kosz talajjal, és nem bír vele az ember. Az akvárium rendszeres heti ápolása annyiból áll, hogy leszívod a víz egyharmadát egy csővel egy vödörbe, kiviszed a budiba, töltesz újat, vízelőkészítőt raksz bele, és óvatosan beöntöd az akváriumba. Ha a szűrőd elég erős, akkor porszívózni is csak piros betűs ünnepenként kell. Néha érdemes ecettel letörölni az akvárium szélét, hogy ne vízkövesedjen, meg egy pengével lekaparni az üvegről az algát, és annyi. Ez az egész nem jelent hetente fél óránál többet. Ha ennyit nem tudsz vagy akarsz szánni egy állatra, akkor nem is lenne szabad gondolkoznod a beszerzésén.
2011. dec. 26. 11:41
14/17 anonim válasza:
Szerintem a kis akváriummal sokkal több munka van. Sűrűbben kell cserélni a vizet, sűrűbben üti fel betegség a fejét. Sűrübben kell benyúlkálni, növényeket metszeni stb, stb. 6 literesbe én még csigát se tartanék, de te tudod...
2011. dec. 26. 22:35
15/17 anonim válasza:
NE FOGLALKOZ AZZAL AMIT A TÖBBIEK IRTAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az egyik osztálytársamnak volt egy sziámi harcoshala egy kicsike gömbakváriumban és négy évig élt. Ha halat veszel azt az alphazoo-ban vedd meg mert ott nagyon jó a halminőség. Úgy hogy neked betta kell!!!!!
2012. jún. 6. 19:51
16/17 anonim válasza:
Te is eléldegélnél évekig egy kis lyukba zárva, ha adnának be kaját, vizet, de jól nem éreznéd magad, az biztos...
2012. jún. 6. 20:20
17/17 anonim válasza:
Most lehet hogy ez furcsán hangzik, de nekem (35 l-es akváriumban) van 3 törpeharcsám.. Tényleg nem kellene olyan pici akváriumban tartanod őket. Még a 35 liter se sok, de a törpeharcsák jól elannak benne:)és igazuk van a többieknek is, simán elélhet egy kiscsi gömbakváriumban egy hal. Merthát az emberek is megvannak a börtönben nemde? :D egy 6 literes akváriumba levegőztetővel és növényzettel együtt max 2db neonhalat javasolok, de ez csak az én véleényem :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!