Hogyan tudom az akvárium vizét lágyítani?
Ha lágy vízzel kevered: kaphatsz rengeteg helyen desztillált vagy ozmó vizet.
Otthon is előállíthatod RO készülékkel, vagy műgyantás módszerrel. Ezek kezdetben drágák, de hosszú távon megérik.
Lehet még esővizet gyűjteni, vagy hólét, de ezt csak akkor javaslom, ha tiszta levegőjű helyen élsz.
Víz forralásával a víz karbonát (vagy változó) keménységét lehet eltávolítani, de ez csak félmegoldás. Ahogy az előző hozzászóló írta valóban vannak "ozmókészülékek" amik drágák, de ha sok lágyvízre van szükséged, akkor hosszútávon megéri. A kevertágyas műgyanta olcsóbb (pár ezer Ft/kg) és egyszerűen lehet vele vizet lágyítani, és tunána be lehet cserélni regeneráltra. 1 kg val kb 100-150 l lágyvizet lehet csinálni. Én speciel kevés vizet használok és azt a közeli halasboltban szerzem be 35Ft/l áron vagy a tacskóba kannásan (5l). Ez nekem megér annyit, hogy ne a lakásba pancsoljak. De elismerem, hogy ha több száz liter kéne akkor én sem így csinálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!