Egy 35x24x16 cm-es akváriumba rakhatok ilyen halakat? Melyik nem kéne vagy mennyire kéne lecsökkenteni a számukat?
Szumátrai díszmárna 2 db
Aranyhal 1 db
Vörös orrú gyémántrazbóra 3 db
Sziámi razbóra 3 db
Vörös karcsú díszmárna 2 db.
1. ez akvárium még 14 liter sincsen.... törvény tiltja h 30 liter alatt halakat tartson az ember..:S
2. összeállítás is rossz..
3. Minimum vegyél egy 30 literes akváriumot.. abba max 1 számi harcos halat, vagy 6-7 endler kisebb fajta guppyt tarthatsz meg 1-2 zebra csiga melléjük....
Bocsánat, rosszul fogalmaztam, törvény írja elő h 30 liter alattiba nem tarthatsz gerinces állatot...
Hiába tiltja, attól még tartanak... de a halaid nem sokáig fognak élni....:(
Vegyél inkább minimum egy 30 literes aksit..... és akkor egy sziámi harcos halat bele, az szereti a melegebb vizet, 26-28 fok. Vagy 6-7 endler guppyt, azok szépek is, ők még úgy ahogy ellennének benne... persze szűrés és melegítő mellett... nem ártana bele 1-2 növény is, ha teheted és nem fontos az akvárium méret ruházz be egy 30-50 literesre, az üveges csináltat 2000-3000-ért de lehet sokat mondtam.. halas boltba sem lehet sokall drágább szerintem... de 30 literes akvárium szettet amin van tető világítással mindennel együtt kb. 15-ért kapsz!
Viszont ha nem teszi lehetővé az anyagi kereted, illetve a hely, akkor ebben az akváriumban max 2-3 csigát tehetsz, ha szebbet/nagyobbat akarsz akkor zebra ill.alma csiga, azoknak is minimum 20 literes kellene.... sima barna csiga meg nem mutatna sehogy..
Szumi: 2-vel kéne kevesebb
Aranyhal: 1-gyel van több, mint kéne
Gyémi razbóra: 3-mal kéne lecsökkenteni az egyedszámot
Sziámi razbóra: ugyanúgy 3-mal több a kelleténél
Karcsú díszmárma: 2-vel van több, mint kéne.
Egy 4-szer ekkora akviban tarthatnál pl. 5-6 db Sziámi razbórát.
szumátrai díszmárna 120 liter
aranyhal 150 liter
vörös orrú gyémántrazbóra, sziámi razbóra 60 liter
vörös karcsú díszmárna 54 liter
ebben a 14 literes akváriumban red Cherry garnélákat tarthatsz, de azt is 4-5 darabot, szűrővel! szűrő nélkül semmit nem lehet tartani
Ezek mint gyors mozgású, ennél fogva nagyobb térigényű halak. Kivéve az aranyhalat, az pedig a testmérete miatt nem való ilyen kis akváriumba.
Kisebb akváriumba talán -amit előttem is írtak- a sziámi harcoshal való. Esetleg a fekete tetra. Én ezt szerettem a legjobban. Igaz, hogy nem szines, de érdekes formájú, igénytele, és nyugodt hal volt.
A guppik örökké kidöglöttek. Hiába mondják, hogy az az egyik legigénytelenebb.
Az endler guppijaid döglöttek ki?
Nekem nem voltak soha, csak olvastam sok helyen, az kissebb méretű mint a normál guppy... és ők 5-7en elvannak egy 30 lityósba, jó körülmények között..
5-7 hímet vennék, h ne szaporodjanak.. és még szépek is..
1 sziámi harcos hal( betta) az is gyönyörű és 1-nek az még jó hely..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!