Van valami előny illetve hátránya az íves és a sima szögletes akváriumnak? Melyik jobb, praktikusabb?
Figyelt kérdés
60 L-t szeretnék, abszolút kezdők vagyunk, már rengeteget olvastunk a dolog után, de erre nem kaptam még választ. Lehet csak dizájnbeli különbség van a két forma között? Válaszotokat előre is köszönöm.2011. dec. 8. 13:24
1/4 anonim válasza:
A szögletes szerintem jobb, mert nem torzít, de ez annyira nem jelentős, igazából más különbség nincs. Ha jobban tetszik az íves, nyugodtan meg lehet venni.
2/4 Platypus válasza:
Az íves felszínről sokkal nehezebb karcmentesen leszedni az algát. A zöld pontalga idővel minden akvárium üvegén megjelenik, néhány havonta le kell szedni. Az íves felület nagyít is, nekem nagyon nem tetszik a torzító hatása, de van aki meg pont azt szereti benne.
3/4 anonim válasza:
Nem tudom. Válassz.Nekem ilyen formák vannak:
Az egyeneset könnyebb fotózni.
Az íves nekem régen úgy tetszett, hogy dizájnos, de nem olyan nagyon íves az hogy torzítson.
Létezik ennél ívesebb is, pl a gömbakvárium. Az már torzít mint egy nagyító lencse, ha feltöltöd vízzel.
A Tropicariumban vannak olyan különlegesen nagy torz akváriumok, hogy teljesen bekancsalodtam, mikor ott néztem a halakat. Abban azt se tudtam megállapítani, hogy mekkora a hal, mert attól függően hol úszott, mindig más mérete volt :)
4/4 anonim válasza:
Engem becsapott, hogy sok helyen azt írják, hogy "kicsit torzít". Sajnos ez nem igaz, valójában nagyon torzítja az arányokat. Elölről nézve úgy látom, hogy a pleco halam nem fér el a középső szikla és az első üveg között, de felülről bele nézve meg látom hogy van még ott 5 centiméter. Ez nagyon durva torzítása az arányoknak. Az íves akvárium kevésbé tűnik mélynek. Sokan lejtősnek csinálják, hogy mélyebbnek tűnjön, de az íves kialakítás pont ez ellen dolgozik. Az íves első üveg úgy működik, mint egy mínuszos lencse, meniszkusz lencseként kicsinyíti a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!