Mi baja ennek a törpe szívóharcsának?
A kép kicsit homályos, de a lényeg látszik... Olyan nagy a pocakja és nem csinál semmit. Ez mitől van? csak sokat evett és emészt, vagy valami baja van?
hát én úgy láttam interneten, hogy nem ritkaság, hogy az otok szaporodnak akváriumban. youtubeon is nagyon sok videó van róla.
És azt is olvastam, hogy általában a vízcsere után szokott ez megtörténni, a kis hőmérséklet változás és a száraz-esős évszak szerű vízminőség változás miatt. Én épp előtte egy nappal cseréltem 20% vizet.
Nagy a szeme, innen látszik az életkora, vagy legalábbis a fejlettségi állapota. A tiéd nem elég fejlett még. A guglis képeken főleg más Otocinclus fajok vannak, csak az affinis képeihez hasonlítsd a tiédet.
Nem mondom, hogy kizárt az ikrásság, de elég valószínűtlen. Ha mégis az, és felneveled a piciket, akkor sztár lesz belőled a hazai akvaristák között. Amíg nem látod a jellegzetes ikrázó pozíciót, ne igyál előre a medve bőrére. Nem szabad elfelejteni, hogy a bélproblémák nagyon gyakoriak(az Otok nagy százaléka így végzi), míg az ikrázás csak tökéletes vízminőség és lágy víz mellett fordul elő, változatos táplálásnál. A bolti Otocinclusok szinte kivétel nélkül vadon fogottak, mert így egyszerűbb mint a tenyészteni.
hát pedig már több mint egy éves... és ez nem affinis... legalábbis nem ezen a néven vette akitől kaptam... majd később beviszem a boltba és kiderül...
mellesleg nem hiszem, hogy sztár lennék hazai akvaristák között, mert nagyon sok írás van neten, hogy sokan nevelnek... ja, meg mert nem is Magyarországon élek :D
meg egyébként sem ragaszkodom én az ikrás verzióhoz
de az tuti, hogy nagy baja nem lehet, mert ugyanúgy viselkedik mint eddig... volt már olyan halam pár éve, aminek bélgyulladása volt és az teljesen máshogy nézett ki és viselkedett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!