Növényes akvárium?
egy kb 40 literes növényes nano akváriumot szeretnék 6db amanda lazaccal vagy törperazbórákkal... egy ilyen "kocka" akváiumra gondoltam olyan 30x30x45-ösbe szentem azért már szépen megcsinálhatnám
az akváriumot honnan szerezzem?
milyen talajt vegyek?
milyen világítás?
milyen szűrő?
milyen növényeket ajánlotok? (ilyen fű szerűekre gondolok vagy májmoha?)
ilyen "kövekre" szeretném ránöveszteni a mohát,füvet...
a kérdés az h ezek ilyen kövek és h honnan szerzek (ilyen szürkék és ilyen sziklásnak tűnnek) ilyenre gondoltam: [link]
ja még az h a CO2 az nem szén-dioxid?
és h a CO2-őt nem lehetne úgy az akváriumba "bevinni" h buborékos vízet öntök hozzá?:O
köszi előre is:)
De a CO2 az széndioxid, csak hamar kimegy a vízből.
Folyamatosan kell adagolni bele. Nem elég ha beleöntesz egy pohár szénsavas vizet, az 5 perc mulva elillan, mivel az akvárium nem egy üdítős flakon és nem tudod légmentesen lezárni a tetejét egy kupakkal :)
Szerintem vegyél táptalajt, pl ez is jó:
Aztán néhány tő "Echinodorus tenellus" füvet, vagy "Marsilea hirsuta" növényt. Azzal be tudod futtani szépen a talajt CO2 nélkül is. A Marsileának nem kell sok fény, echinodorisnak kicsit több kell.
Az Aqua depóban pedig árulnak szép köveket.
Csináltass egy 35x35x35-ös kockát, ha pesti vagy, akkor az Atlantisz díszállatban lehet csináltatni, vagy neten nézd ki hol van akváriumkészítő. Elképzelhető, hogy az Aqua depóban árunak készen is.
kössziii!!!!
am vhogy nekem jobban tetszik ha kicsit mgasabb.. és csak az alapretület "négyzet" alakú:)
am igen pesti vagyok... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!