Mit javasoltok?
Most takarítottam ki az akváirumot, eléggé elhanyagoltam, leszedtem az egész vizet.. 3 cm vastag homok van alján... csak az maradt.. aztán vissza töltöttem az egészet.. ilyen teljes vízcserénél, kell ugye clortalanító, akk veszek algagátlót, meg növénytápot...
van ,még 1 cucc ha jól emlékszem régről.. nagyobb takarítás után teljes vízcserénél kell valami vízelőkészítő is nem?
A homokot mosd át vödörben. Az akváriumot mikor üres mosd ki ecetes szivaccsal, aztán vizes szivaccsal.
Önsd vissza a homokot és töltsd fel vízzel.
Indítsd be a szűrőt, első pár napban nem kell hogy menjen a lámpa, utána felkepcsolhatod, vegyél bele növényeket és várj kb 2 hetet, aztán rakhatsz bele halakat. Ennyi.
Vagy most a halaid vödörben vannak?
Mert akkor más a helyzet. Akkor csak a saját vizükkel együtt öntsd át őket és kész - de a homokot előtte még átmoshatod ha úgy látod, hogy koszos.
Lehet venni vízelőkészítőt, de az csak arra való, ha nincs időd (1 nap) állni hagyni a vizet.
Akkor csak elkevered a vízelőkészítőt egy vödörbe vízzel, és 10 perc mulva öntheted a halak fejére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!