Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Lenne két kérdésem a nitrogénk...

Lenne két kérdésem a nitrogénkörforgással kapcsolatban (? )

Figyelt kérdés

Csütörtökön 0.25 volt a ammónia ami tegnap reggelre lement nullára, most a nitrit magas. Kérdésem az hogy a nitrit milyen gyorsan alakul át nitráttá?

A másik pedig: ilyen fehér trutyi izé van a fám tövénél meg az aljazon is szinte mindenütt már leszívtam egy keveset belőle, de nem tudom mind. Olvastam, hogy ez is a baciktól van. Ez milyen gyorsan fog eltűnni? Emellé tehetek halat? (nem olyat, ami megenné).

2011. dec. 4. 10:15
 1/7 A kérdező kommentje:
ja és még annyi, hogy nem teljesen új indításról van szó, hanem kb. 50% korábbi víz és régi bejáratott szűrő. Plusz JBL filter start.
2011. dec. 4. 10:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Valami gáz lehet a szűréssel. Az a fehér trutyi az a bomlásnak indult halkaja, és mulm miatt van. Túletetsz, szűrés meg szinte nulla. Szűrő éjjel nappal kell hogy menjen. Másképp nem lesz tiszta a víz. Lehet kezelni Nitrivec-el, de nem megoldás. Új aljzat. ( legalábbis újra mosott.) Vagy nulla aljzat, csak az üveg kopaszon, és mindennap leszívod az alját.
2011. dec. 4. 10:35
 3/7 A kérdező kommentje:

oké. azt is elfelejtettem mondani, hogy NINCSEN benne hal még egy szem sem... semmi élőlény...

a trutyi attól van benne, hogy a fából eszik a lebontó bacik a szerves anyagot... és egy idő után ez elmúlik, a kérdésem csak annyi, hogy mikor.

2011. dec. 4. 10:41
 4/7 A kérdező kommentje:
meg nem azért, de szerinted, ha egy kérdező tudja, hogy mi az a nitrogén körforgás, nem tudná, hogy a szűrőnek mindig mennie kell? o.O nem vagyok már kezdő, csak ilyen helyzetben még nem voltam.
2011. dec. 4. 10:42
 5/7 A kérdező kommentje:

meg nem azért, de szerinted, ha egy kérdező tudja, hogy mi az a nitrogén körforgás, nem tudná, hogy a szűrőnek mindig mennie kell? o.O nem vagyok már kezdő, csak ilyen helyzetben még nem voltam.

Szerintem inkább te nem tudod, mi az a nitrogén körforgás, mert akkor nem gondolnád, hogy vannak az akváriumban halak.

2011. dec. 4. 10:43
 6/7 Platypus ***** válasza:

A nitritoxidáló bacik viszonylag lassan szaporodnak. Hogy milyen gyorsan dolgoznak, az a mennyiségüktől függ, tehát nem lehet pontosan becsülni. Ha a szűrőd csúcsformában lenne, akkor azonos sebességgel bontaná, mint az ammóniát. A teljes kezdéstől számított 10. nap környékén szokott a nitrit így megugorni, és a 3. hét környékétől szokták biztonságosnak tartani a szűrést.

A trutyi nem veszélyes, de amíg sok van belőle, várj még a halakkal. Az ilyen nyálkák élőlényekből állnak, amik el fognak pusztulni, amint elfogy a tápanyag, tehát onnantól szennyezik a vizet. Ha egy kevés van belőle, az nem gáz, de ha mindenütt ott van, akkor várj még a halakkal.

2011. dec. 4. 10:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Mosd le 2 naponta szivaccsal. Gondolom túl nagy a fa, és még friss, és kicsi hozzá az akvárium.

Egy kevés dzsuvát az algaevő halak leeszegetnek a fáról, de túl sokat nem és akkor csak tiszta slájm lesz a vized és az már nem hiszem hogy az jót tesz a halaknak.

2011. dec. 4. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!