Akvárium üveg feketítése belülről, hogyan?
A következő a helyzet: a szűrést úgy sikerült kitalálni, hogy egy szűrőakvárium lesz benne az akváriumban. Csakhogy az üvegét le kéne festeni, vagy takarni, hogy ne legyen ronda a sok szűrőanyag.
Sajnos háttér készítésre már nincs idő, festéket meg, úgy tudom, nem lehet használni, az öntapadós tapéta meg leázik. Szóval arra gondoltam, hogy egy fekete nejlont (vastag sitteszsák)FBS-sel ráragaszok. Egész szépen lehet ragasztani egy telefonkártya segítségével, egy kisebb üvegtáblán kipróbáltam. Szerintetek?
Ha lenne más, ötlet szívesen venném.
Vegyél öntapadós fóliát. Hogy ázna már le? Belülről is tapétáztam már le vele akváriumot.
Pl ezeket, ez fekete:
Ez világoskék:
Ilyennel: [link]
Itt a műanyag öntapadók.
Az Oracal fóliának olyan 400 Ft métere. Vizesen felragaszthatod, hogy ne legyen buborékos,
de utána hagyni kell száradni fél napot.
Ezeken a helyeken van Panton bolt:
Nem ázhat le, ezeket a fóliákat kültérre használják reklámtáblákhoz. Az más kérdés, hogy én akváriumba is kipróbáltam. És nem döglenek meg tőle a halak, valszeg nem oldódik ki belőle semmi. De a világoskékre eléggé tapad a zöldalga. A feketére egyáltalán nem.
A fehér szilót se tudom pengével levágni, pedig csak a hátteremet szedtem ki. Egy csíkban most látszik a helye. Le fogom vakarászni majd, de sok idő lesz.
Egy teljes nagy üveget levakarni tisztára, azt nem vállalnám be :) A matricát lehúzni sokkal egyszerűbb, ha megúnod a színét.
Létezik valamilyen szer, ami képes leszedni a szilikonmaradványokat, miután levakartad pengével. De sajnos nem tudom mi volt a neve, régen láttam neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!