Kifakult egy aranyhalam! Mi ez?
Próbáltam rákeresni, de semmi értelmeset nem találtam, csak annyit, hogy: fiatal egyedeknél előfordul, ha nincs hova bújnia. De az akváriumomban van kerámia dísz amibe be tud bújni ha akar, meg növény is van benne, amiben el tud rejtőzni. Milyen betegsége lehet? Vígan él, kb 3 napja fakult ki, teljesen fehér(csak a fején volt egy piros folt, de már az sincs), étvágya van, úszkál, aktív, a viselkedésében változást nem észleltem. Szűrő, levegőztető van, műdkösik rendesen, a vizük tiszta, kb két hete lett cserélve. Milyen gyógyszerrel tudnám kezelni? Különítsem el a többitől?
Köszönöm a válaszokat-egy ifjonc
Nekem az már rosszúl hangzik, hogy a vizuk kb. két hete lett cserélve. Hetente kellene, 20-30%-ot cserélni.
Mekkora az akvárium mérete?
Lehet felhalmozódott a nitrát, vagy ha túl sokan vannak akár az ammónia nagy a nitrit is. E
A kifakulást legtöbbszőr stressz okozza. Nem bolygattál meg valamit az akváriumban? Nem raktad át máshonnan? És a már említett vízparaméterek is stressz faktorok a halaknak.
Nem túl magas a hőmérséklet?
akkor is a két heti csere nem jó... hetente kell... nitrit, ammónia, nitrát szintet mértél? arra is nem a válaszod?
azok a csendes gyilkosok... csak néha-néha egy-egy hal hullik el minden előjel nélkül... nem egyszerre öli le az állományt, csak a gyengébbeket...
az akvárium mekkora? hány aranyhal van együtt? az aranyhalak nagyon nagyon szennyezik a vizet ürülékkel -> a mulmot le szoktad szívni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!