Honnan lehet tudni, hogy él-e még a vizicsigám?
Kedves első és második! Köszönöm a válaszokat! Akkor még nem dobom ki, pedig már azon voltam, de tök jó tudni hogy akkor ezek szerint még él:)
Harmadik: Nem azt mondtam, hogy nincs beállítva, nem működik már régen, halak élnek benne már egy jó ideje, csak a csigát tettem bele nemrég:) Amúgy mostmár növény is van, szűrő is van benne meg minden (mindent megteszek a csigusért, de hát kicsit úgy tűnik, hiába...:( )
Ha nagyon gyanús a történet, akkor viszont érdemesebb kivenni, mert ha elpusztult akkor nagyon rontja a víz minőségét. Az elpusztult csiga szagról is felismerhető. Finoman szólva nagyon nincs jó szaga.
A csigák nem szeretik a réztartalmú algairtót. Kezdőként (kb. fél éve volt akkor akváriumom), észlelve az algásodást algairtóval próbálkoztam. Néhány napra rá az összes maláj kúpcsiga feldobta a haslábát (volt belőle sok). Persze amikor észrevettem kiszedtem az elpusztult példányokat, vízcsere, fertőtlenítő, stb, de néhány napra rá már a halak is kezdtek hullani...
Azóta algaeltávolítás csak manuálisan, ha nagyon muszáj. Most is van almacsigám. Időnként hetekre bezárkózik, ugyanott van ahol előző nap, utána napokig szinte folyamatosan mászkál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!