Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A teknősöm nem eszik. Ez...

A teknősöm nem eszik. Ez mitől van?

Figyelt kérdés
Először kaptam 2 teknőst, az első úgy halt meg hogy nem evett, pedig nap mint nap kapott eleinte, utána már csak 2 naponta. Most a jelenlegi teknősömmel nem tudom mi van, mert elkezdett a páncéljáról leválni több kissebb darabka és 1hete nem eszik, mit tehetnék? Ez mitől van?
2011. nov. 21. 21:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Mit adsz neki enni? A páncélja nem puha? A vitaminhiánytól is lehet, ha csak tápot kap enni. Adj neki zöldségeket, húst, halat. Most vedlik, de ettől még kéne ennie.
2011. nov. 21. 21:25
 2/8 A kérdező kommentje:
Az van a dobozán, hogy: panzi, szív-mix teknőstáp. Attól félek hogy ő is úgy fog járni mint a másik, és nem tudom mit kéne tennem. :/
2011. nov. 21. 21:28
 3/8 anonim ***** válasza:

Vidd el állatorvoshoz.

A szeme nincs bedagadva? Az is a vitaminhiány tünete, abba bele tudnak halni. Az én tekim is beteg lett, de a dokinál kapott infúziót meg cseppeket kellett neki beadni utána, és meggyógyult.

2011. nov. 21. 21:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Csak azzal eteted?? Súlyos tápanyag és vitaminhiánya van...vidd orvoshoz, mondd el mivel eteted és mi a baja...ezek után pedig jó lenne ha élő, illetve fagyasztott hallal etetnéd, fagyasztottból lehet kapni kagylót, garnélarákot is, ezekből levágsz egy darabot és kiolvasztva bedobod neki. Jó lenne növényi eredetű táplálék is néha, élő vízicsiga is jót tesz. Akvarista.hu-n tudsz beszerezni ilyeneket, fagyasztott kaját az Aquadepo-ban, illetve a Aquapet-nél.
2011. nov. 21. 21:42
 5/8 anonim ***** válasza:

"Az édesvizi teknősök fő tápláléka (leszámítva egy-két ritka, inkább növényevő fajt), a kishal, a kishal, és még egy kis kishal. Egyben, egészben (esetleg felszeletelve), de mindenestől. A teknősnek ugyanúgy szüksége van a halfejre, a halhúsra, a belsőségekre, a béltartalomra. Helyes takarmányozásuk (etetésük) alkalmával ebből kell kiindulni!"

[link]

Sürgősen vidd orvoshoz a tekit, mert el fog így pusztulni. És úgy etesd, ahogy a linkelt oldalon le van írva.

2011. nov. 22. 06:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Valóban ez a legnagyobb probléma, illetve hiba, amit elkövettél. De a hőmérsékletre is figyelni kell, ha fázik, szintén elmegy az étvágya.

De én is az állatorvost javaslom.

2011. nov. 22. 19:15
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2011. nov. 22. 19:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Mindenképpen orvoshoz kell vinni, a páncélja intő jel!

Amúgy tél van, ha fiatal, és még él benne a normális bioritmus, akkor lelassus az anyagcseréje. Viszont ha nyári (és állandó) körülményekkel tartod, akkor ennie kell. Ha 2 naponta, az még teljesen normális. Ha ritkábban (se) az már gond.

Világításra is figyelj, főleg amíg növésben van. A meleg önmagában nem elég, uv is kell. A dokitól kérj tanácsot.

2011. nov. 22. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!