Fűzfaág? Milyen, hogyan? Melyik?
csak teljesen száraz ágat szabad használni. A zöld, vagy még élő ág valahogy nyálkásodik. A száraz ág kérgét én leszedtem, jól lekörömkeféztem, aztán kifőztem. Vastagságtól függ mennyit kell főzni, de még a legvékonyabbat is érdemes egy órát. aztán vödörben áztatni, míg le nem merül. Ha már nagyon türelmetlen vagy akkor, le is súlyozhatod pl egy kővel
Legjobban a csavart ágú fűz néz ki (asszem kecskefűz a neve), és érdemes kevésbé szennyezett helyről gyűjteni. Az egész csak akkor igaz, ha a kérdés arra vonatkozott, hogy akváriumba akarod tenni.
01.kép <- ez valamilyen csavart fűz fa
02.kép <- ágak az asztalon
Kb 1 hónapig szárat a lakásban, aztán lemostam forróvízzel és beraktam az akváriumba.
04. kép <- Felrepült, de a végét benyomtam a talajba.
Lehet, hogy penészedett, nem láttam mert a törpeszívóharcsák lenyalják az ilyeneket simán.
Na de nagy vastag ágakat nem jó berakni, mert az tényleg elkezd rothadni. A vékonyak valahogy kevésbé.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!