Ez meg mi a fene volt? (betták)
Hím és a nőstény bettám egy ideig külön voltak egy másik akváriumban, volt habfészek minden, végül nem sikerült a párzás a hím már tépte a nőstényt. Oké nőstényt vissza tettem a nagy akváriumba, a hím meg kb 2 hónapig külön élt.
Tegnap visszatettem a hímet is a nagy akváriumba.
Csomó hal rárontott rögtön, de aztán békén hagyták.
Viszont a nőstény.... nem mondanám magam nagy akvarisztikai szakinak, de azt hittem "udvarol" a hímnek. Abban a percben vízszintesen becsíkozódott, és feszítette magát. De nem udvarolt, elkezdte tépni a hímet, de kegyetlen mód, amit letépett az uszonyából azt meg is ette...:S A végeredmény az lett, hogy úgy megtépték egymást, hogy a hímnek nagyon rondák az uszonyai, már ami maradt belőle. Fúú látni is rossz volt..:S A nőstény még valahogy kinéz, de ő is megsínylette a dolgot.
Egész nap nem találtam a hímet, jobban mondva reggel még feküdt egy levélen, és most vettem észre, hogy be van bújva a bújó leghátsó csücskébe.
De miért lépett fel ellene ilyen agresszívan? Nem értem, de remélem ti tudtok rá ésszerű magyarázatot adni.
Ezért harcoshalak. Náluk sajnos előfordul az ilyen. Nagyon gyakori, hogyha együtt élnek fiatal koruk óta, akkor elviselik egymást. Ha viszont egymás területére tévednek, tehát idegenek egymás számára, akkor annak harc a vége.
A megtépett hímet vedd külön, fel fog épülni.
értem köszi! Amúgy fiatal koruk óta éltek együtt, sőt együtt is vettem őket, csak úgy tűnik ez a 2 hónap alatt elfelejtették egymást:P
meg én azt hittem, hogy csak a hímek harcolnak ilyen vehemenciával..:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!