Nem tudom a növényektől rendesen leszívni a mulmot. Baj?
Az akváriumom nagyon be van telepítve növényekkel, viszont van négy, ugyan még nem kifejlett ancim, akik rettenetesen sokat ürítenek...
A növényes akvaristák ezt hogy oldják meg? Bár gondolom nekik nincs ennyi ancijuk... El is fogok ajándékozni egy-kettőt, csak még nem volt jelentkező.
Na mindegy, lényeg, hogy a sok mulm veszélyes-e a halakra nézve? Persze a rendes szűrés gyakori vízcserék stb mellet.
belső szűrő 570l/h külső szűrő 1000l/h
akvárium l60l
570+1000=1570
az majdnem tízszeres átforgatás... persze csak nagyon elvben, ez gyakorlatban valszeg nincs meg.
de nem is ez a lényeg, hanem hogy milyen mértékben rontja a szar az alján a vízminőséget???
Olyan porszívó cső kell, aminek az egyik vége egyenes, azt könnyű irányítani és lehet csak a csővel, nem kell rá tölcsér. Ezzel be tudsz nyúlni a növények közé is.
Aztán hogy ez baj e, h nem porszvózol, azt nem tudom, én se mindig porszívózok. Attól is függ milyen talajod van, van amibe besüpped a kosz, a manado ilyesmi, a táptalajok is ilyesmik, hogy eltűnik bennük, de mondjuk egy fekete bazalt kavicson megmarad a felületén.
Nagy mértékben ilyen szűrés mellett nem ronthatja.
Igazából nálad az ammónia nagy részének nitráttá kell alakulnia, a külső szűrő és a növények is segítenek fenntartani az egyensúlyt. Ha mégis koszosnak tartod az akváriumot, akkor csökkentsd a lakók számát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!