Mennyire hangos egy jó légpumpa?
Én csak artémiás akváriumba akarok venni, de az is lehet, hogy az akváriumot kirakom a konyhába a lényeg, hogy minél távolabb legyen a fülemtől, és akkor nem zúg olyan hangosan.
Halaknak ne vegyél ha annak kell, az hülyeség. :)
Ha zavar, szigeteld le.
Rakd egy dobozba, ami ki van bélelve nikecellel.
Vagy rakd másik helyiségbe, és hosszabb csővel vezesd az akváriumba. Ezt nem mindegyik bírja,(a túl hosszú csövet) ha ilyet csinálsz, érdemes jó magasra tenni a pumpát.
Egyébként ezek azért hangosak, mert rezegnek és bárhova leteszed, minden átveszi a rezgést. Az olcsó fajtákat érdemes felakasztani egy befőttes gumira, úgy valamivel halkabb, de attól még zúg.
A drágább 3-4ezer Ft-os nagyobb méretű és nagyobb teljesítményű pumpa simán bírja a 10 méteres csövet is, arra akár 5 akváriumot is rá lehet kötni, elég erősen nyomja a levegőt és mégis valamivel halkabb mint az olcsó fajta, de egy monoton zúgása annak is van és én mikor a másik szobába tettem, még onnan is áthallottam.
A hangszigetelés viszont jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!