5 neonhal mellé melyik fajta halat tegyem be?
Van 5 neonhalam és szeretném kiegészíteni 10-re valamelyik fajtával: Xifó, Guppy, vagy Dánió.
Van valakinek tapasztalata velük, melyik fér meg jobban a neonhalakkal és kb hasonlók az igényeik?
Előre is köszi!
Ha vegyes, színes akváriumot szeretnél, akkor mehetne bele néhány endler guppi (mondjuk 3 hím, legalább nem szaporodnak túl), 6 parázslazac és 3 törpe szívóharcsa vagy törpe páncélosharcsa.
Igazából amit most mondtam, az sem ideális társítás. Minden ilyen kicsi hal, rajhal. A legjobb nekik, ha csak belőlük van sok. Tehát mondjuk tarthatnál csak sima guppikat, belőlük rengeteg színváltozat létezik.
Kedves Murr!
1 liter/centi mint ökölszabály létezik.
Aranyhalnál nem igaz, ott pl. többet kell számolni.
Neonhal egy elég cingár kis halacska, de legyen akkor 2 liter.
Egyébként én is nettóba számoltam az általam megadott adatokat.
Természetesen a kevesebb mindig jobb mint az optimális vagy a több, a halak számát tekintve.
Az is tény, hogy 54 literes akvárium elég kicsi és valójában az Endler lenne az egyik optimális választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!