Szexualis deviencia + nemvaltas?
Tiszta hulyek a halaim.
Van egy xipho himem aki eddig egy platti lanyt kergetett- viszont a platti lany el nemi eletet es mar van kishala is.
Nah szoval h veget vessek ennek a szexualis zaklatasnak vettem egy xipho lanyt a him melle- eredetileg 2 him volt- csak mivel az egyik csajanak velte a platti lanyt kikeszitette a masikat es szegeny masik xipho elpusztult mire kulon raktam. Elmeletben nem bantjak egymast ha nincs lany.
Nah szoval vettem egy xipho lanyt h beken hagyja a fiu a plattimat aki hasas.
Es most 1 honap utan mit latok?
A xipho lanynak elkezdett noni a farokuszoja pluszba feketedik is...
En ezt nem hiszem el! Pedig mar neha ot is nezegette a him, es mar nem zaklatja annyira a plattit...
Raadasul azt hittem o is kishalakat var...
Meg lehet vhogy akadalyozni a nemvaltast?
Es mit csinaljak h a xiphom beken hagyja a plattim. A plattim nem igazan dijazza a kozeledeset, a him platti meg nem mer a xiphoval szembeszallni, viszont igy is "tancolnak neha a plattik egymasnak".
Gondolom 50 literes akváriumod van, így nem csoda az állandó probléma ezekkel a halakkal.
A xiphonak minimum 150 literes akváriumra van szüksége.
Minden elevenszülőnél 1 hímre 3 nőstény kell, hogy jusson.
Rengeteg élő növény, faágak, búvóhely.
Amit te szexuális devianciának nevezel igazából csak stressz, valamint teljesen természetes dominanciaharc.
Oh bakker... mondtam a boltban h mekkora az akvariumom es mutatta a srac h akkor milyen halak mehetnek bele.
Utolag mar olvastam h xiphonak nagyobb hely kene, de mit csinaljak veluk? Elajandekozzam? Nem szeretnem... Ha tobb novenyt telepitek be akkor lehet h ellenenek?
Van egy buvo kerami de nem hasznaljak...
A nemvaltassal tudok valamit csinalni?
A kerámiát nem is fogják használni. Búvóhelynek igazából a növényzet számít.
De hiába növényesítesz, a xipho egy 12 centisre növő gyors úszású, aktív, esetenként agresszív hal (ha szűkösnek érzi a helyét). A legjobb az lenne, ha elajándékoznád.
A nemváltást sem tudod megakadályozni. Amúgy lehet, hogy csak fiatal volt, azért nem volt még kardja. Ahogy mondtam, a kifejlett mérete 12 cm.
Ne nyomorgasd őket ekkora helyen, így is-úgy is pusztulás lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!