Baj, ha a fűtőszál hozzáér az aljzathoz?
Nem szerencsés, de nem lesz különösebb baja. Tegyél az akvárium aljára egy picike virágcserepet kvarchomokkal (mészmentes, nem oldódik) és arra pihentesd rá a végét. Vegyél egy új tapadókorongot, takarítsd le az algát teljesen!!! arról a pontról ahová fel akard tapasztani, és akkor nem fog leválni.
Ami viszont fontos, hogy a fűtőnek teljesen víz alatt kell lennie!
Esetleg, csinálj egy puffermelegítőt, egy magas befőttesüvegből, vagy pvc csőből és hermetikusan lezárod. fúrsz rá 3 lyukat, egyiken a víz be, másikon a víz ki (praktikusan a két végire) és egyet a tetejire ahol belógatod a fűtőt. A vizet pedig a külső szűrőből ezen át nyomatod be. kicsit kókányul hangzik, de kivitelezhető kulturáltan is.
Igen, szerintem bazalt lehet, most kerestem rá és olyan képeket találtam, amik szerint ez az.
A fűtőszál olyan, hogy egy üvegcsőben van, és a cső alján belül van vmi fehér, vattaszerű cucc, vagyis az üvegcső alja és a fűtőszál nem érintkezik.
A tapadókorongokat tiszta felületre tettem, de az egyik el van deformálódva kicsit szerintem, vagyis nem az algásodás miatt nem tapad.
A fűtőszál teljesen a víz alatt van egyébként, kicsit ferdén áll így is, hogy nincs odatapasztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!