Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mitől pusztulnak a guppijaim?

Mitől pusztulnak a guppijaim?

Figyelt kérdés
Vettem kb 20 darabot a 240 literes akváriumomba. Van még ott jópár neonhal, 4 xifo, molly, garnélák, egy anci, tytteiák. Ezek mind jól megvannak, de a 20 guppiból naponta egy kb elhullik. Szerintetek mi lehet az oka? Száraz lemezes táppal etetem a halakat a víz 25-26 fokos. Próbálkoztam szűrőtisztítással és részleges vízcserével is, de nem segített
2011. okt. 13. 14:58
1 2
 11/14 zsoka79 ***** válasza:
Nekem is volt hasonló tapasztalatom Guppikkal, de én csak 8-db vettem és csak 1db élte túl. Több kereskedőt is meg kérdeztem és azt mondták hogy a sokk ami miatt elpusztultak. Mindenre gyanakodtam és kizárási alapon igazuk lehet.
2011. okt. 14. 10:14
 12/14 zsoka79 ***** válasza:
Jah. Azt ajánlották hogy sok halat egyszerre nem szabad venni. Viszont ez szerintem hülyeség, több tucatot szoktak egyszerre venni a kereskedések. Az biztos hogy nálam sem betegség sem rossz vízminőség nem játszot szerepet.
2011. okt. 14. 10:25
 13/14 anonim ***** válasza:
A száraz kaja mellé mindenféle képen kell adni fagyasztottat is, mert az olyan mintha te csak tésztát ennél : /
2012. márc. 25. 21:38
 14/14 anonim válasza:
Ugyanez a gondom. 30 éve van akváriumom. A most benne élő halak fele már legalább 8-9 éve vígan éldegél. Tavaly karácsonykor kaptam 45 db guppit, több akváriumban szétszórva tartottam őket, bár ahonnan jöttek ott két 30literesben voltak, és szaporodtak! Vízhezszoktatás fokozatosan megtörtént. Egy pár hónapig elvoltak veszteség nélkül. Aztán elindult a pusztulás. Napi kettő három, egy hétig. Aztán pár hét szünet. Kezeltem őket parakillel, és baktopurral. Eltelt a kezelések után pár nap, megint pusztultak. Kezelés láncot csináltam, megint nyuvadt pár. Aztán elkezdtem lesz@rni, és a pusztulás megállt. Megörültem, tiraram, akkor most megint szépen rendberakom az akváriumot, kipucolom a szűrőt, csinálok előkészített vízzel 1/4es cserét, két percenként egy liter vízzel, és kapnak fagyasztott tubifexet is... Erre két nappal később megint kinyúvadt kettő, minden előjel nélkül...Szerintem ezek azt nem bírják ha az ember lelkiismeretesen és odafigyeléssel tartja őket! :/ Ha öt centi pocsolyában tartanék negyven darabot, tuti még most is élnének! :(
2018. márc. 31. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!