Diszhal tenyesztes hobbi szinten?
Szeretnek megprobalkozni par, allitolag konnyen szaporithato hal tenyesztesevel. Foleg a harcsafelek erdekelnek ( hoplo es anci) de kesobb a vitorlasokkal is meg szeretnek probalkozni.
Tippeket kerek, az elso ketto szaporitasahoz. Mi kell az akvariumba, igenyelnek kulonleges vizminoseget, homersekletet, vizcsere gyakorisag, etetes mennyisege, minosege?
Erdelyben elek es az itteni forumokon ha meghirdetsz valamit, par nap mulva mar el is adtad:) A kissebb varosok uzletei is beveszik de nem akarok olyan nagy mennyisegbe gondolkodni, foleg igy az elejen.
A felszerelesnel a szurokre ertettem. Tul egyszerunek hangzik a szivacsszuros megoldas.
A szivacsszűrő (légpumpás) biztos nem.
Kicsivel hidegebb, lágy víz hozzáadása serkenti a szaporodás beindulását, de ez már a végső fázis.
Jól kiválogatott tenyészpár kell, minőségi, vitaminozott étrenddel etetve, és ha elég életerősek, jöhet a szaporítás. Az Ancinak cső alakú barlang kell, a Hoplo habfészket épít. (és nehezebben szaporodik) Mindkét esetben kell penészedésgátló.
Valahol olvastam, hogy a viz tetejen uszo polistirol darabkat szoktak beletenni, ami ala a habfeszket kesziti. Ez ha igaz, akkor nagyban leegyszerusiti.
Amugy jo az oldal amit kuldtel, ezt meg nem olvastam at. Koszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!