Daphina kérdése:
Ez milyen betegség? Mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
A dánióm farka tövén fehéres lerakódás jelent meg(körbe), majd ma este elvesztette a farkát.
fogalmam sincs mi lehet..
Nem, nem uszonyrothadás..
Itt egy kép:
2011. szept. 13. 20:23
1/3 anonim válasza:
Úristen ez durva. Csúnyát fogok mondani, de mintha lerohadt volna neki, vagy lepra lenne. :O
Itt nézz körül, hátha valami használhatót találsz. De ilyenről még én se hallottam... :( Mindenesetre szerintem ha van rá lehetőséged, akkor különítsd el. Más tünete nincs?
2/3 anonim válasza:
Halpenésznek tűnik.
Az a rossz benne, hogy másodlagos fertőzés szokott lenni, egészséges, és jó immunrendszerű halat nem nagyon tud megfertőzni.
3/3 Salx Narval válasza:
Elég homályos a kép, de én is penészgombának nézem.Lehet, hogy megsérült a farka és azt lepték el a gombák,ez lenne a jobbik eset, de az is lehet, hogy az élősködők okozta sebhelyek fertőződtek el.Ha nincs mód különtenni akkor részleges vízcsere és egy adag xantakridin,esetleg malachit zöld, majd 3 nap elteltével, ismét 40% vízcsere.Az volna jó, ha külön akváriumban tudnád kezelni, de a vízcserét akkor is meg kellene csinálni, ha látod, hogy a többi hal is beteges, esetleg levelekhez, kövekhez dörgölik magukat, akkor egy adag aquafuránt oldj fel és keverd a vízhez, 3 nap elteltével itt is részleges vízcserét kell csinálni.Keveset etess a kezelés alatt és feltétlenül csináld a heti 30%-os vízcseréket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!