Lesz ettől baja a halaknak?
Figyelt kérdés
Új akváriumom van (kb. 1 hónapos), de sajna itt elég kemény a víz és ahogy párolgott nem figyeltem nagyon és vízköves lett a széle körbe. Most cseréltem vizet, és ecettel körbe leszedtem a vízkövet, majd kb. 3x-4x tiszta vizes papírral letöröltem róla az ecetet, végül az egészet szárazra. A vízbe természetesen nem nyúltam bele az ecettel és bele se folyt, ügyeltem rá. Szerintetek lesz baja a halaknak? Egészen addig még nem töltöttem fel, ahol töröltem, mert nem tettem el elég vizet, holnap töltöm fel teljesen. Maradhatott még ecet rajta, és ha valamennyi maradt lesz baja a halaknak? Nem érzek ecetszagot rajta.2011. szept. 4. 20:52
2/6 anonim válasza:
Teljesen valószinütlen, hogy maradt volna rajta ecet. De ha netán jutna is a vizbe kevés, attól nem lesz bajuk. Ha meg véletlen több lenne benne, mint amennyit elviselnek, akkor észre lehet venni, mert a halak mind a vizfelszinre jönnek és kapkodnak levegö után. Ebben az esetben jó ha azonnal cserélsz mégegyszer vizet, akkor annyira felhigul benne az ecet, hogy semmi bajuk sem lesz. (Velem egyszer elöfordult ilyen)
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Én se tartom valószínűnek, de gondoltam hátha itt valaki tud nekem okosat mondani. :) nem szívesen csináltam meg, de muszáj volt, most már figyelni fogok rá, hogy ne legyen vízköves.
2011. szept. 4. 21:24
5/6 Salx Narval válasza:
Biztos, hogy nem, én sósavba mártott szivaccsal töröltem át a vízkőcsíkot amikor még nem lágyítottam a vizet. Nyilván abból is került a vízbe, de ez minimális mennyiség.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor megnyugodtam! :) Ment mindenkinek a zöld kéz :)
2011. szept. 5. 08:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!