Mi baja a guppimnak? A többire veszélyes?
Figyelt kérdés
Az egyik hímnek valami baja van. Olyan a feje mintha fel lenne puffadva és a szeme olyan üveges..:S Az aksi sarkában lebeg már egy ideje,meg sem mozdul:S2011. szept. 1. 17:01
1/8 anonim válasza:
Tedd külön, szerintem annak a halnak annyi.
2/8 anonim válasza:
Él még egyáltalán? Lehet itt az ideje hogy leúsztasd a nagy vizekre...
3/8 A kérdező kommentje:
él igen mert ahogy hozzáérek elúszik..de utána megint visszamegy a sarokba.:S
2011. szept. 1. 17:09
4/8 anonim válasza:
Csinálta az én halam is, de meghalt:( Egy idő után lesüppedt az aljára és nem csinált semmit. Szeparáld el, aztán ki tudja. Keress rá egy akvarisztikai oldalra. Én könyvből néztem mi lehet, de nem jöttem rá.
5/8 anonim válasza:
Mérgezés lehet (például rossz vízminőség miatt), öregség, vagy bármilyen bakteriális fertőzés. Azonnal vedd külön, az akváriumban pedig csinálj részleges vízcserét talajporszívózással, amit amúgy hetente kell. Figyelj a szűrésre, legyen az akvárium térfogata 6-10X megforgatva óránként és soha ne kapcsold ki!
6/8 A kérdező kommentje:
70literes aksim van 400L/h szűrő. Érdekes,hogy a többinek semmi baja. Nem régi az aksi,volt előtte üres járatás,vettem ilyen baktériumkészítményt hozzá..A többieknek semmi baja :S
2011. szept. 1. 20:05
7/8 anonim válasza:
Ha nem régi, akkor valami mérgező is lehet benn, például dekoráció, de a lebontóbaktériumok hiánya is okozhatja. Ahogy mondtam, heti részleges vízcsere! De akár ph vagy keménységprobléma is lehet, nehéz így megmondani. Talán érdemes lenne rámérni ezekre, kb. 300 Ft egy teszt.
8/8 A kérdező kommentje:
tudom,hogy heti részleges kell azon már túl vagyok(szerda)
amúgy már semmi baja vígan úszkál és evett is..érdekes:S
2011. szept. 2. 09:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!