Milyen és hány rétegű szűrő anyagok kellenek egy házi készítésű külső szűrőbe?
Na most megkérdeztem az apját, és hülyeséget mondtam, mert a tó nincs szűrve sehogy, hanem a medencét szűri homokkal. Van neki egy medencéje is.
Azt mondja az úgy van megcsinálva, hogy vannak alul szűrő rózsák és válogatott szemcséjű homok van rajta. Felül megy be a víz és alul jön ki. Lefelé áramlik a víz benne.
A homokot pedig úgy tudja kimosni, hogy csak megfordítja a szűrést és akkor fölfele kijön a koszos saras víz a slagból, mert megemelkednek a homok szemcsék és kimosódnak.
A Pennybe lehet kapni szűrőrózsát ami elég nagy, olyan, mint a piramis, 0.6 milimélteres kis rések vannak benne.
Aztán lehet kapni olyan homokot, ami meg 0.7-es szemcsenagyságú. Ez majdnem olyan, mint a normál homok, csak ez ki van rostálva.
Akváriumba persze nem tudod megfordítani a szűrést, mert nagyon jól kellene becsövezni, hogy fordítva is működhessen. Ott egyszerűbb csak kiszórni a homokot és kimosni vödörben.
Persze ezt megcsinálni egy ilyen kicsi akváriumhoz még szerintem totál hülyeség lenne, de mondjuk egy 1000 literesnél már gondolom érdemes lenne elgondolkodni rajta, mert végülis a homok az olcsóbb, mint a többi szűrőanyag :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!