Mi támadhatta meg a növényeket?
Egy ismerősöm akváriumában eléggé felborult az egyensúly, az összes növény rohad, megtámadta őket valami. A fényerőt már levette (10h/nap) ancik is vannak benne (elvileg... régebben voltak, de most mindenhol néztem őket, egyet sem találtam) Szerintetek mi lehet itt a baj?
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
Az biztos, hogy nincs egyensúlyban, viszont a fény csökkentése már nem biztos, hogy megoldást jelent.
Zöld alga, pont alga, talán ecsetalgát is láttam, mohán fonalas alga, van itt minden. Ennyi alga megjelenéséhez sok fölösleges tápanyag kell, a növények viszont tápanyaghiányosak. Ez nem azt jelenti, hogy nincs a vízben, hanem lehet, hogy csak valamiért nem tudják azt felszívni, és hasznosítani.
Első körben a szűrést, meg a vízcseréket kéne rendberakni, (vagy megtudni, hogy milyen) ezek nélkül fölösleges a további találgatás.
A képfeltöltést használd, ezek a linkek nem valami jók.
A szűrőhöz azt is tudni kell, mekkora az akvárium.
Egyébként az az akvarista lehet, hogy ért hozzá, de minden akvárium más. És ezekhez a változásokhoz idő kell, ő sem tudja varázsütésre eltűntetni az algákat.
Persze ha nem is csinál semmit, csak "pucol valamennyit" tanácsokat se ad, akkor el kell küldeni a pi.csába.
Hány literes az akárium, pontosan milyen a szűrő, mennyi, milyen hal van benne, hány Wattal világít, (milyen fénycsövek pontosan) megvannak e a rendszeres, részleges vízcserék? Milyen növénytápot használ, van e táptalaj, nem ad túl sok kaját a halaknak?
Igazából nem is nagyon értem a képeket.
A 3.on fehér az aljzat, a 4.en meg az aljzat van oldalról lefényképezve? Én úgy látom, de akkor hogy van, hogy középen algás? alulra van keverve az alga? Vagy a felső réteg új? Vagy külön van tisztítva?
Hát ez milyen cigány munka?! Mármint annak az akvaristának a részéről.
De erősíts meg, ugye jól látom, amit látok?
Mégyegy fontos dolog, mikor indult az akvárium?
Ja, és egyáltalán mi ez a zúzalék? Miből van?
(amúgy algamentesség szempontjából a fehér a lehető legrosszabb választás, gyakorlatilag semmi nincs, ami a fehérnél hajlamosabb lenne az algásodásra.)
Megpróbáltam a képfeltötésre feltenni vagy 5x, de mindig kiírta, hogy valamilyen hiba lépett fel...
200literes az akvárium, kiszámoltam. Nem tudom pontosan a szűrő adatait, se a világítást, se azt, hogy mennyi hal van benne (nem rég lett belőle asszem 2 vitorlás kiszedve, mert csipkedték a többieket) és mint írtam, havonta vannak takarítva, azt nem tudom, hogy hogy csinálja, nem láttam. Nem az én dolgom, csak kíváncsiskodtam ott, nem faggatni mentem. Viszont tápanyagokat nem használ a növényeknek(!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!