Piros vagy sárga garnéla?
Redet asszem két éve kaptam 6-ot és lett már 2-300 db is, mert folyamatosan szaporodnak, csak azt úgy szoktam, hogy ha túl sok van elajándékozom, vagy leviszem az állatoshoz és kapok cserébe növényt.
Télen meg vettem 4db yellow-t, a másik akváriumba, és az előszőr nem szaporodott (2 hónapig semmi), aztán nyáron beindult és kb 40db lehet már. A kicsik persze úgy el tudnak tűnni, hogy azt nem lehet megszámolni, mert néha alig látszanak.
A red cherryt ha kihalászod, az belemegy a hálóba, az jó ilyen szempontból. A yellow garnélák viszont cselesek, először belemennek 5-en is, aztán hupsz kiugrik mindegyik félúton, szóval ezt így max kettesével, vagy egyesével lehet kihalászni az akváriumból. A felét már áthalásztam egy vödörbe, de már unom, mert ezek direkt szivatnak :)
Nem hiszem hogy szemétség, mert ha azt nézed az artemia sórák is élő kis rák, és sokan etetnek vele halakat. Az csak annyi, hogy kisebb, de végülis ugyanaz a szitu.
Nálam a kubai kékrákhoz volt egyszer hogy beugrott egy red és azt ott is hagytam neki kajának, de 2 hét mulva is ott úszkált mellette röhögve. A nagy rák nem is ette meg, úgyhogy végül kivettem és visszaraktam a többihez.
Kedves kérdező:
A tegnapi válaszom, hogy miszerint mi már beszéltünk akvarista.hu-n, matthew91-nek írtam. :) Egyébként bocsi az off-ért. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!