Milyen előtéri árnyéktűrő növények vannak?
még új vagyok az akvarisztikában minap voltam 1 állatkereskedésben és láttam ilyen kis apró kis pici levelű növényt egy 70literes aksiban. beborította az akvárium aljának a felét olyan kis "aranyos"volt. a latin nevét mondogatta az eladó de már nem rémlik..
vagy van olyan növény ami nem nagy fényigényű és olyan,mint a fű? azt is előre szeretném.
köszi
20W világítás és ablaknál van ahol van fény bár ez nem tudom mire elég.
előre szeretnék apró kis növényeket amik belepik az aljzatot mint a gyep.
70literre 20W-nál CO2??
Nálam 50literre van 30watt refikkel, és mégse CO2-őzök....
ajánlanám az easy carbo-t
Az igazán kicsik, mint a Cryptocoryne parva sajnos már egyáltalán nem árnyéktűrők, inkább közepes fényigényűek. A kistermetű wendtii vagy nevilli változatok is mind 15 centi körülire nőnek ha jól érzik magukat.
Füvesíteni kemény dió, az egyik legnehezebb része az akvarisztikának. Néhány faj ami használható erre a célra(és sajnos egyik sem alkalmas alacsony világítási értékhez): Eleocharis fajok, Lilaeopsis fajok, Glossostigma, Hemianthus, Riccia és karácsony moha(csak lekötözve)
vesicularai dubayna
ezt akkor megpróbálhatom?
Az igazi vesicularai dubyana a szingapúri moha, abból lehet gyepet nevelni. De sajnos ezen a néven a boltokban általában jávai mohát lehet kapni, aminek a valódi latin neve Taxiphyllum barbieri, és ez a faj nem igazán mutatós gyep formájában. Ha mohagyepet szeretnél, akkor javaslom keresd a következő fajokat: xmas moss(karácsony), weeping moss vagy spiky moss. Ezek viszonylag ritkább és drágább fajok, viszont ezeket nem szokták keverni a jávai mohával.
Ezt a receptet kell követni, csak vízszintesen kell a cuccot elhelyezni. És azért itt sem árt minimum 0,5 W/liter világítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!