Hogyan növeljem a fényerőt az akváriumban?
Azért nem találtaál erősebb csővel, mert a teljesítmény arányos a hosszal, így az erősebb cső ( 18W, 60 cm-es) nem férne el a tetőben. Üvegtetőre lehetne tenni valami egyszerű armatúrával 18 w-osakat, és kicsit lelógna oldalra.
A Te ötleted is teljesen jó:
2 db 9 w-os kéne, a mostani milyenségétől függően az egyik lehet rózsaszín, a másik fehér. Ez 0,6 W/l-re jönne ki, azzal már lehet valamit kezdeni.
hát igen, vannak vagy azok, amiket mutattak az előbbi linken, a vízalatti neonok, vagy pedig van ilyen is.
1db ilyen 36 Wattos dulux cső is beleférne.
Ehhez kell venni még
+ 1fénycső előtétet:
+ 1 foglalatot + 10méter 1eres kábelt + 1db tápkábelt
Kb 7-8ezer Ft összesen az egész.
A boltba pedig megkérni, hogy rajzolják le a bekötését.
Barátom csinált ilyen lámpát csak ő 2db ilyen csövet rakott egy 70 literesbe, na most az lett a vége, mivel az már 70watt fény volt, hogy nagyon algás lett tőle az akvárium, az már túl sok fény, de 1db szerintem jó lehet, elég jó fénye van annak is, luxban több a fénye, mint bármelyik fénycsőnek ugyanilyen watton.
Persze, a vízalatti neon az egy 1cm vékony neoncső, ami be van vonva egy 2cm vastag üveg búrával hogy vízálló legyen. Még így is vékonyabb mint egy igazi neon és a fénye is gyengébb, de attól még használható.
Jobb ha csak a víz fölé rakod, mert pl nekem a vízalatti neon egyik vége kilyukadt. Jól világít úgy is, viszont ha ezt az akviba raktam volna, lehet hogy megrázta volna a halakat :) Kitudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!