HOGYAN HŰTSEM 27RŐL 24 FOKOSRA AZ AKVIMAT?
Én nyáron egy PC ventillátorral hűtöttem az akáriumokat,
amikor harminc egy -két fok volt. Neonhalam nincs, de valamikor volt, és tudom hogy bírják a 28 fokot is.
A jégkocka hülyeség, olyan kevesen tanulnak fizikát...
Pc ventilátorral hűtheted, az levisz olyan 2 fokot. Illetve legyen fedetlen az akvárium. A párolgás hőelvonással jár, hagyd szellőzni.
Hát a barátom fúrógéppel csinált a tetejére sok kis lukat, és úgy rárakta a ventillátort a lukakra.
De 30 fokban már férehúzta az akvárium tetőt és úgy rakta rá a ventillátort mert úgy mégiscsak jobban hűlt, ha legalább a harmada szellőzött.
Mondjuk ha volna egy külső szűrőd, azt belerakhatnád egy vödörbe, amibe jégkockák vannak, az frankó klíma lenne :)
Vagy fogsz 2db jégakkut és felváltva rakod a vízbe 2 óránként. Az tisztább, nem szennyezi a vizet, és többet hűt mint a jégkocka, csak kicsi akku kell, hogy ne legyen nagy a hőingás. Meg hát utána nyilván hamar felmelegszik a víz és se jó ha állandóan változik a hőmérséklet.
Szerintem ha csak 27 fokos azt inkább hagyd úgy, semmi bajuk se lesz. 28 fok fölött már érdemes gondolkodni valamelyik megoldáson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!