A tornyos csiga úgy is tudnak szaporodni ha csak egyedül van?
Pár hónappal ezelőtt rendeltem növényeket , és volt rajta 1 db tornyos csiga. Be tettem az akváriumba , és ma láttam hogy vannak kis tornyos csigák , 2 db-ot láttam eddig.
Közben meg azt hittem hogy elpusztult a csiga, mert nem láttam egyszer sem amióta beleraktam az akváriumba. Hogy hogy lettek kicsik is? :-O ( Nem mintha probléma lenne,mert régóta akarok ilyen csigákat, csak nem árulnak a közeli boltokban)
Néhányan nagyon okosnak hiszik magukat és kinevetik a kérdezőt....-.-"
Ezek a csigák elevenszülők. Váltivarúak, így önmagukat is meg tudják termékenyíteni. A csigák a megtermékenyített tojásaikat egyfajta szülőzacskóban tartják, és a megtermékenyítés után kb. 10 nappal jönnek világra a kis csigák. Az újszülöttek csigák már a kezdetektől életképesek és ugyan olyan igényeik vannak, mint a felnőtt egyedeknek. Azok közé a csigák közé tartoznak, amelyek a leggyorsabban tudnak szaporodni, ha elég tér és étel a rendelkezésükre áll.
A lényeg az hogy mostmár van tornyos csigám is , régóta akartam szerezi, de nem tudtam :)
Utána olvastam , de azt nem írja hogy kb hány darab csigát hoznak világra. Valaki tudja?
Oké.
Köszi .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!