Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az egyik Stendhal halam...

Az egyik Stendhal halam bántja a másikat, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nyolc halat tartok közös akváriumban, és az egyik Labeo bicolor folyton üldözi a másikat és elég agresszív a többi hallal is (pedig nem nagyobb nálunk), a másik Stendhal meg nagyon ramatyul néz már ki, teljesen elhalványult, egy helyben marad, alig úszik, keveset eszik, szinte csak vegetál. El kéne adnom az agresszívat vagy van valami más megoldás?
2011. aug. 10. 12:31
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
stendhal nem tűri meg a saját fajtáját. nekünk is van kettő 1 szép nagy a másik meg bujkál és pinduri maradt, csak hát nem tudom kinek adni.
2011. aug. 10. 12:38
 2/24 Lorokus válasza:

Nem vagyok halszakértő, de azért adok pár tippet.

-Tedd másik akváriumba az agresszív halat.

-Amikor bántja a másik halat, hálóval fogd meg addig, amíg nem támadja tovább.

-Add el az agresszív halat.

-Hívj fel egy halszakértőt.

2011. aug. 10. 12:40
 3/24 A kérdező kommentje:
Hát a külön akvárium nem egy tartós megoldás, amúgy igen, azóta utánaolvastam és tényleg nem tűrik meg egymást, az eladó meg így adta, mint együtt tarthatóak...
2011. aug. 10. 12:49
 4/24 anonim ***** válasza:
Kedves előző. Halszakértő ?!..... Meg ha egyszer látja, hogy agresszív, és belekajtat az akiba és megfogja hálóval, akkor szerinted utána nem csinálják? Először is hány literes az aki? Ha megfelelő méretű a 2 stendhalnak, akkor a másik hogy legyen sok-sok búvóhely nekik, így mérsékelni tudod az erőszakot.
2011. aug. 10. 12:52
 5/24 A kérdező kommentje:
Hét literes.
2011. aug. 10. 13:02
 6/24 A kérdező kommentje:
Búvóhely az szerintem elegendő, esetleg több növény kéne, hogy egy kicsit dzsungeles legyen a talaj, állítólag ez a hal éjszaka aktív, nappal pedig szeret elbújni és a talajközelben él, bár én egyáltalán nem így tapasztaltam. A megtépázott hal leginkább a vízfelszínen úszó etető alatt van egész nap.
2011. aug. 10. 13:07
 7/24 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

7 literes?? Ez már állatkínzás, akkor is ha csak kényszermegoldás. Mihamarabb rakd őket át a nagy akiba.

2011. aug. 10. 13:11
 8/24 anonim ***** válasza:

Aha. Ugye tudod, hogy egy bicolornak kell 200 liter víz? Ugye a 7 litert csak viccből írtad? Ugye tudod, hogy 30 liter alatt HALAT TARTANI TILOS? Állatvédelmi törvénybe ütközik, 1-2 napon belül mind megdöglik a befőttes üvegedben. Nem is tudom, hogy képzelted... Mekkora az, úristen..

Azonnal vidd vissza a halakat, utána pedig ha érdekel az akvarisztika, olvasd ki a Horn-Zsilinszky könyvet, illetve akvarista.hu-n az e-bookokat. Aztán vegyél egy minimum 50 literes akváriumot.

2011. aug. 10. 13:21
 9/24 A kérdező kommentje:
Ilyen kicsi lenne? Jézusom, ez is az állatkereskedőnek "köszönhető". Akkor kb mekkora akvárium kéne 8 halnak? 2 stendhal, 1 neon, 2 mexikói kardfarkú, 2 Goodeidae és 1 algaevő harcsa.
2011. aug. 10. 13:37
 10/24 anonim ***** válasza:

Megint előző vok.

Hát választhatsz, ha meg szeretnéd tartani a stendhalakat és az algaevőt, akkor bizony kellene egy 100-150 literes, és neon mivel csapathal, így kellene belőle egy 8-10 fős csapat. Tehát mondjuk lehetne egy 150 literes aki, sok búvóhely, 2 stendhal-hal, 8-10 neon, 2 szifó(úgy is szaporodnak:D) és az egy anci, meg az a G betűs, azt nem ismerem <o: .

2011. aug. 10. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!