Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan teremtsek életet egy...

Hogyan teremtsek életet egy 20 literes akváriumban?

Figyelt kérdés
Vettem egy 20 literes akváriumot magyarországi pókfajok megfigyelésének céljából, de már nem használom. Vannak benne apró kövek (kb. 500Ft volt egy zacskóval), s szeretnék egy vízi világot teremteni a semmi helyére. Milyen fajta halakat és mennyit célszerű beletenni? Milyen növényeket tegyek bele és mennyit? Milyen technikai eszközök szükségesek a fenntartásához? Növények helyett esetleg egy "vár" vagy valami hasonló dolog elég bele, ami esztétikussá teszi? Teljesen kezdő vagyok, ötleteket várnék...
2011. aug. 9. 16:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Először is, 20 literben sajnos nem tarthatsz halat, egy hím bettának is kellene a 25-30 liter. Amúgy nagyon nehéz életet és egyensúlyt teremteni ilyen kis helyen, a profi akvaristák próbálkoznak ezzel. Először is kell egy jó szűrő, a legjobb, ha külső is van ekkora méretnél (ez nem olcsó mulatság). Aztán kell a megfelelő világítás, hogy szép növényeket tudj nevelni. Növények helyett természetesen nem jó a vár, mivel előbbi nitrátot vesz fel a vízből, így beszállva a biológiai körforgásba, míg a másik egy ocsmány giccs, ami a helyet foglalja. Inkább néhány faággal érdemes próbálkozni (persze akváriumi használatra valóval).

Ha komolyabban érdekel a téma:

www.akvarista.hu e-bookok

diszhal.info

Horn-Zsilinszky: Akvarisztika

2011. aug. 9. 16:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha 20 liter kevés, akkor nem lesznek benne halak, igazából egy olcsó megoldást akartam találni, ami jól is néz ki, de kínozni nem fogom a halaimat, annál állatbarátabb vagyok. Esetleg egy ékszerteknős, vagy valami kisebb rák nem örülne a helynek?
2011. aug. 9. 16:30
 3/8 anonim ***** válasza:

Az ékszerteknős nagyra nő.

Garnélákat esetleg lehet benne tartani, de nagyon szaporák és nem olyan egyszerű a tartásuk, mint például egy póké. Komoly odafigyelést érdemelnek. Egy kis növényes akváriumot viszont berendezhetsz, ha sikerül fenntartani fél évig, akkor próbálkozhatsz a garnélákkal is.

2011. aug. 9. 16:36
 4/8 anonim ***** válasza:
5-6 Red Cherry elfér benne . És elég olcsón hozzá lehet jutni .
2011. aug. 9. 17:05
 5/8 anonim ***** válasza:

Vagy Amano.

Jávai moha, pár törpe előtéri növény, finom szemcsés sötét aljzat, egy légpumpás szivacsszűrő. Az akváriumot lefedni, és az üvegtetőre mehet egy kis világítás. Minden másnap cserélj 2 liter állott vizet.

2011. aug. 9. 17:20
 6/8 anonim ***** válasza:

És ha venne bele 1db törpe karmos békát? Ez csak egy ötlet.

Nem tudom annak mekkora hely kell, de tartottam 20 literben régen egyet egy hónapig kb, aztán odaadtam barátom nővérének ajándékba, de szerintem jópofa állatka volt.

2011. aug. 9. 20:43
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Kell bele egy viszonylag legkisebb szűrő levegőztetéssel(pl: aquael fan mini plus), tegyél bele kavicsot aljzatnak, vegyél bele növényeket és búvóhelyet(jó egy állatkereskedésben kapható lyukas farönk szerűség)és vehetsz bele max. 3 guppit és egy harcsát, vagy még almacsigákat is tehetsz bele.Ez így nem állatkínzás, csak akkor lenne az, ha tele lenne zsúfolva mindenféle hallal, de így békésen eléldegélnek...
2011. aug. 12. 09:29
 8/8 Salx Narval ***** válasza:
Törpe tarisznyarákot is tarthatsz benne a fent említett szűrővel, bújókkal, mohafélékkel.Én is azt tanácsolnám, hogy állatok nélkül próbálkozz és ha így növényesen boldogulsz vele választhatsz az ajánlott állatkák közül.Egy kis akvarisztikai ismeret is jót tenne ( könyv ) amíg a növényeket gondozod, hogy mire jön a kiválasztott állat, már felkészült legyél.
2011. aug. 13. 03:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!