Hogyan teremtsek életet egy 20 literes akváriumban?
Először is, 20 literben sajnos nem tarthatsz halat, egy hím bettának is kellene a 25-30 liter. Amúgy nagyon nehéz életet és egyensúlyt teremteni ilyen kis helyen, a profi akvaristák próbálkoznak ezzel. Először is kell egy jó szűrő, a legjobb, ha külső is van ekkora méretnél (ez nem olcsó mulatság). Aztán kell a megfelelő világítás, hogy szép növényeket tudj nevelni. Növények helyett természetesen nem jó a vár, mivel előbbi nitrátot vesz fel a vízből, így beszállva a biológiai körforgásba, míg a másik egy ocsmány giccs, ami a helyet foglalja. Inkább néhány faággal érdemes próbálkozni (persze akváriumi használatra valóval).
Ha komolyabban érdekel a téma:
www.akvarista.hu e-bookok
diszhal.info
Horn-Zsilinszky: Akvarisztika
Az ékszerteknős nagyra nő.
Garnélákat esetleg lehet benne tartani, de nagyon szaporák és nem olyan egyszerű a tartásuk, mint például egy póké. Komoly odafigyelést érdemelnek. Egy kis növényes akváriumot viszont berendezhetsz, ha sikerül fenntartani fél évig, akkor próbálkozhatsz a garnélákkal is.
Vagy Amano.
Jávai moha, pár törpe előtéri növény, finom szemcsés sötét aljzat, egy légpumpás szivacsszűrő. Az akváriumot lefedni, és az üvegtetőre mehet egy kis világítás. Minden másnap cserélj 2 liter állott vizet.
És ha venne bele 1db törpe karmos békát? Ez csak egy ötlet.
Nem tudom annak mekkora hely kell, de tartottam 20 literben régen egyet egy hónapig kb, aztán odaadtam barátom nővérének ajándékba, de szerintem jópofa állatka volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!