Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ha egy tóba vagy tengerbe...

Ha egy tóba vagy tengerbe belecsap a villám akkor miért nem halnak meg benne a halak?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert olvastam, hogy egyszer egy ember egy vezetéken keresztül áramot vezetett a halas tavába és meghalt minden hal, aztán az ember is bele nyúlt és ő is meghalt.
2011. júl. 26. 18:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
65%
A tó só nélkül nem jó vezetőképességű. A tenger jobb, mert van benne ásványianyag tartalom, de ott az egy négyzettcsepre jutó halmennyiség kevés. Szerintem csak akkor csapja meg a halat, ha direkt odaúszik a villám alá. Meg a sóban pácolt halakba jobban belecsap a villám, ezért viharos nyári éjszakákon ne tegyünk hekket a fejünk tetejére. A sült hekknek kisebb az ellenállása mint a nyálkás réti csigának, mert a nyálkás réti csigában több az oldott cukor, mint a só, mert ő édesvizi állat, és a csigát megvédi a háza.
2011. júl. 26. 19:42
 12/14 Salx Narval ***** válasza:
Biztosra veheted, hogy akár édesvízről, akár sósról legyen is szó, elkábulnak és meg is döglenek a közelben úszó halak.Pláne az amelyik direkt a villám alá úszik, hogy hable szavaival éljek.:D
2011. júl. 27. 06:09
 13/14 anonim ***** válasza:
95%

Persze hogy hülyeségeket írtam :D de konnektorba dugott hajszárítóval együtt is csak azért nem lehet fürdeni, mert túl közel vagy hozzá. Szerintem ha az ember benyúl a tóba meghal, de ha 2 méterrel arrébb, ott már nem biztos.

Ez főleg attól függ, hogy mekkora tó, mekkora feszültség ment bele, milyen távol nyúlt bele az ember vezetéktől, mekkora volt a víz ellenállása. Ezen adatok hiányában nem lehet a kérdésre érdemleges választ adni.

2011. júl. 27. 08:05
 14/14 anonim ***** válasza:

válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 07-26 19:42

Ezen milyen jót nevettem :))))

Szeretem az ilyen embereket akiknek van humorérzékük!

Mennyi idős vagy és milyen nemű :) ?

2011. aug. 4. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!