Tegnap kiugrott a harcsám az akváriumból.30másodpercen belül visszatettem a vízbe. Eleinte jól volt, mára viszont mindig az oldalán fekszik. Mit lehetne tenni?
Egy nagyméretű harcsáról van szó (10-15cm pontos fajtáját nem tudom sajnos)
Az akvárium plexivel van lefedve, valahogy mégis sikerült neki félrelökve azt kiugrania. Utána figyeltem fél óráig, és rendesen úszkált ahogy szokott. Mára viszont folyamatosan az oldalán fekszik. Ereje még mindig van, mert ha közel jön egy hal hozzá, nagy erővel, és sebességgel tud elúszni, azonban csak az oldalán. Mi lehet a baja? Van valami amit tehetek érte, vagy csak várjak, és reménykedjek a legjobbakban?
A válaszokat előre is köszönöm!
lol. :)
Vicces válasz, de nem szándékozom megenni. :P
Sajnálom szegényt, és jó lenne tudni, ha valamit tehetnék érte. :/
A helyzet a következő: A halak nyálkahártyája rendkívül érzékeny. Éppen ezért egy eséstől - sajnos - mindenképp megsérül (és akkor még nem beszéltem a lehetséges keletkező belső sérülésekről).
Röviden: egy ilyen "kaland" (bocsi a kifejezésért) az esetek 90%-ban halállal végződik.
Gyógyítani nem lehet, csak megelőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!