Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Tegnap kiugrott a harcsám az...

Tegnap kiugrott a harcsám az akváriumból.30másodpercen belül visszatettem a vízbe. Eleinte jól volt, mára viszont mindig az oldalán fekszik. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Egy nagyméretű harcsáról van szó (10-15cm pontos fajtáját nem tudom sajnos)

Az akvárium plexivel van lefedve, valahogy mégis sikerült neki félrelökve azt kiugrania. Utána figyeltem fél óráig, és rendesen úszkált ahogy szokott. Mára viszont folyamatosan az oldalán fekszik. Ereje még mindig van, mert ha közel jön egy hal hozzá, nagy erővel, és sebességgel tud elúszni, azonban csak az oldalán. Mi lehet a baja? Van valami amit tehetek érte, vagy csak várjak, és reménykedjek a legjobbakban?

A válaszokat előre is köszönöm!

2009. ápr. 4. 19:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
lhet h beütödött az oldal amikor leesett
2009. ápr. 4. 19:52
 2/8 anonim ***** válasza:
20%
Legalább a panírt lemostad róla :D !
2009. ápr. 4. 20:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Most már nem tudsz tenni semmit érte csak reménykedni. Sajnos az ilyen sérülések elég nagy számban vezetnek pusztuláshoz, de a harcsák roppant szívós halak ezért ne add fel a remémyt.:)
2009. ápr. 4. 21:34
 4/8 A kérdező kommentje:

lol. :)

Vicces válasz, de nem szándékozom megenni. :P

Sajnálom szegényt, és jó lenne tudni, ha valamit tehetnék érte. :/

2009. ápr. 4. 21:35
 5/8 kzs ***** válasza:
100%

A helyzet a következő: A halak nyálkahártyája rendkívül érzékeny. Éppen ezért egy eséstől - sajnos - mindenképp megsérül (és akkor még nem beszéltem a lehetséges keletkező belső sérülésekről).

Röviden: egy ilyen "kaland" (bocsi a kifejezésért) az esetek 90%-ban halállal végződik.

Gyógyítani nem lehet, csak megelőzni.

2009. ápr. 5. 11:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tud csak oldalt úszni akkor valószínű, hogy az úszója vagy az úszóhólyagja sérült . Ha nem látsz rajta sérülést akkor az utóbbi. Sajnos ebben az esetben a halak életük végéig így maradnak és jóval kevesebb ideig fognak élni.
2009. ápr. 7. 15:30
 7/8 anonim ***** válasza:
mi lett vele?SAjnos ez számára olyan mintha te egy panel valahányadik emeletéről kiesnél!én imádom a harcsáimat és sajnálnám is őket :(
2009. júl. 22. 11:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Sajnálatos módon 4 nap után elpusztult. Mindenesetre így utólag is köszönöm a válaszokat!
2009. aug. 19. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!