Ez így jó? (a kérdésem túl rövid a magyarázatom túl hosszú. )
37,5 literes akváriumom van.
van benne:
szűrő: eheim pickup 2006 , [link]
fűtő: asszem 20 w-os
légpumpa: [link]
vízpumpa, 2-3mm-es kavics (3-4 cm-es réteg), nagyobb kövek , fadarabok(2)
8 neonhal (tudom hogy pici az akvárium de csak 8 an vannak és nem is lesznek többen max 4-5db-al)
A szűrő gyenge.
Légpumpa (többnyire) totál fölösleges.
Vízpumpa - azt tényleg nem tudom, minek kell.
Neon: nem jó választás. Nem azért, mert 8 annyira leterhelné a vizet, hanem mert sokkal aktívabb úszók, mint hogy ez a méret elég lenne nekik.
Egy ideig biztos elvannak így is, de természetes viselkedést nem fogsz látni ekkora helyen!!!
A neonok olyan kis akviba nem lesznek hosszú életűek.
Ők nagy távúszók és kb 1 méter hosszú akvárium kellene nekik ahhoz, hogy egy kicsit úszhassanak, jól érezzék magukat.
--------
Sztem válassz helyettük ezek közül,
de csak az egyikből 1 csapatot,
ezek jobban viselik a szűkös helyet:
- Boraras Urophthalmoides 8-10db
- Boraras maculatus 8-10db
- Smaragd törpe razbóra 8-10db
- Endler Guppy 6db
- Galaxy Razbóra 6db
- Danio tinwini 6db
- Aplocheilichthys Normani 6db
Pluszban bármelyik mellé lehetne még 2db törpe szívóharcsát tenni, és egy vasfát, plusz sok növényt nekik.
A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:19
Kicsit gyenge ekkora akváriumhoz.
Egy olyan 220-250 l/h teljesítmény körül lenne az optimális.
Mondjuk az Eheimnek még van is valami értelmes szűrőfelülete, ami némileg kompenzálja ezt a hiányosságot... hát--- nagyon határeset.
(diffúzor meg mindegyikhez van)
Én egy ekkora akviba már simán bele raknám a 2008-as Pickup-ot. Vagy ha az túl drága, akkor egy Atman at f302-t.
Na igen, egy Eheim 2008 jobb lenne.
Ahogy most van, sűrűn kéne cserélni vizet szerintem, aztán a fene se tudja.
Előző!
Ki beszélt 1200 l/h-ról??!!
A 2008-as, meg az Atman is 300 l/h ! Mit nézel te, a Cseh 2-t? Hosszú volt az éjszaka?
Szivacsszűrő? Persze. Kb. 10* akkora szűrő felülete van, mint egy motoros szűrőnek!
(Si tacuisses, philosophus mansisses.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!