Szeretnék néhány piros szívogató márnát, hogy kell tartani őket?
Garra rufa? Azt egy haverom tartja egy nagy fehér műanyag dobozban, egy kb 50x50x50-es dobozban vannak és van benne legalább ennyi: [link] De szerintem nem úgy kéne tartani őket.
Én egy olyan 200 literesbe raknám, ránézésre, ahogy láttam a halak mekkorák és elég aktívak. 25-27 fok jó nekik. Tubifexet és algát esznek, kellenek növények és fény is az akváriumba mert algát is esznek, dögevők, minden elhullt vackot megesznek, ezért jó takarítók, az emberről is lezabálják a felső bőr réteget, csiklandoznak, ha benyúlsz közéjük. Ezt a halat pikkelysömör gyógyítására használják. Bátrak ha sokan vannak. Csapvízben tarthatók. pH 7,5 nagyjából jó nekik.
A nőstények hasa nagyobb, mint a hímeké.
Azt nem tudom, hogy a haveromnak sikerült e tenyészteni, mert ezt nem kérdeztem tőle.
Használják mindenféle bőrbetegségre, ekcémára is. De én úgy tudom, hogy ahhoz jóval többet szoktak tartani. Egyébként be is lehet fizetni ilyen halas terápiára egy csomó helyen, beülsz egy medencébe, és odamennek a kishalak, és lecsipegetik a bőrhibákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!