Megárt a halaimnak a 31 fokos víz?
Figyelt kérdés
2011. júl. 17. 20:14
1/10 A kérdező kommentje:
Neon és zebradániók
2011. júl. 17. 20:15
2/10 anonim válasza:
Szia!
Nem vagyok szakértő ebben a témában, viszont annyit tudok (és te is tudsz), hogy minél melegebb a víz, annál kevesebb oxigén oldódik benne! Szerintem azt a ,,buborékolót" vagy mit indítsd be nekik!
Üdv Károly!
3/10 gfero válasza:
hát az nagyon sok.tegyél az akvárium fölé úgy hogy a víz felszínét fújja egy ventilátort és tegyél az akváriumba fagyasztott ásványvizes palackot csak ezt időnként újra kell tenni .
5/10 Salx Narval válasza:
Persze, hogy sok, de, hogy a fenébe ment fel ennyire? Feltétlenül vidd le, legalább 28 fok alá.Hosszabb távon ez a hőfok már ártalmas.
6/10 A kérdező kommentje:
jégakkut szoktam az oldalára tenni, de az is csak pár fokkal megy lejjebb...
2011. júl. 18. 08:09
7/10 anonim válasza:
ha van annyi időd szedd ki az akváriumból a víz egynegyedét és pótold hideg vízzel. nekem így sikerült 4-5 fokot levinnem a víz hőmérsékletét
8/10 gfero válasza:
a palackot ne az oldalára hanem az akváriumba tedd
10/10 anonim válasza:
Én nemrég építettem egy akváriumot mindenre gondoltam de arra nem hogy a víz még a szoba hőmérséklténél is melegebb lesz (világítás miatt pl) így nekem a nyári csúcsban 31 fokos, a tetőt lekapom néha és egy bazinagy ventillátorral hűtöm ideiglenesen de ez is max 4 fokot viszi lejebb, ha kikapcsolom 8-10 óra alatt visszamegy 31 fokra, még csak 1 hónapja van meg az akksi, a növények elég lassan nőnek, szerintem amiatt hogy 29 fok alá alig ment még a vízhő, most járok ott hogy halakat tennék bele de fogalmam sincs hogy bírják a 31 fokot, még max 1-2 hét a nyár aztán hűvösebb lesz, jövőre meg tervezek valami k**vajó hűtést. Arra én is nagyon kíváncsi vagyok én is hogy mik a tapasztalatok a halakkal ilyen melegben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!