Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Én állatkínzó lennék?

Én állatkínzó lennék?

Figyelt kérdés
20 literes akvárium-1 hím betta, szűrés, fűtés van, sok sok vízinövény is világítással. Etetés:fagyasztott vörös szúnyoglárva, jbl novo betta és élő sórák. Én most állatkínzó lennék? Mindenhol azt olvasom hogy milyen szörnyű szegény bettának 20 literes akváriumban...3 naponta vízcsere is megvan, mindenre figyelek!
2011. júl. 17. 12:44
 1/10 Platypus ***** válasza:
Szerintem a 20 liter még úgy-ahogy elfogadható, bár tény, hogy messze nem ideális. Viszont készül egy új törvénymódosítás, ami megtiltja a 30 liter alatti haltartást, szóval nem ártana legalább akkorára lecserélned.
2011. júl. 17. 12:47
 2/10 A kérdező kommentje:
sajnos a szüleim nem engednek új akváriumot :(
2011. júl. 17. 12:51
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Nyugi a bettának nem kell nagy élettér mert nem egy aktív hal és csak egyedül van. normál esetben 10L/hal az ideális ugyhogy neked bőven jó. Állatkínzó az más. Nézz be egy halashoz csupán pár deci vizben tartják a bettákat és élnek. Nekem ők élnek a legtovább. Szívós kis jószágok.
2011. júl. 17. 12:56
 4/10 A kérdező kommentje:
igen az állatkereskedésben tényleg borzalmasan tartják szegényeket...
2011. júl. 17. 12:59
 5/10 anonim válasza:
A bettádnak nem lesz semmi baja,hiszen 20l valóban pont megfelel, én bettával kezdtem régen, és először gömbakváriumba tettem,de kiderült hogy az nem jó a halnak,igy 10l-es négyzetalkú akváriumba tettem, késöbbmár 50l-esbe...csak végül a nagy melegben elpuszult,szóval igen,a hőmérséklet miatt jobban aggódj!Üdv.^^
2011. júl. 17. 14:42
 6/10 anonim válasza:
Ja igen,még annyi,hogyha nemengedik a nagyobb akváriumot,gondolom a pénz miatt,akkor nyugodtan cseréld el valakivel,vagy add el és annak árábol vegyél egyet,mondjuk vaterán,vagy ismerőstöl. (:
2011. júl. 17. 14:44
 7/10 anonim ***** válasza:
Ma 12:56 nagy butaságot mondtál, mert abszolút nem ideális a 10l/hal, ezt csak akkor szokták figyelembe venni, ha több halat tartanak, nem úgy hogy 1 halat lehet 10l-be tartani, de amúgy ez a 20l tényleg éppenhogy elfogadható! Egyébként a kereskedésben azért tartják őket kis helyen, és azért is adnak nekik minimális menyiségű kalyát, mert ott nem tartják, csak tárolják amíg megveszik, tehát max 1-2hétig vannak azon a kis helyen, hosszútávon nem jó a kis hely.
2011. júl. 17. 16:06
 8/10 anonim ***** válasza:
Áh nem vagy. Majd ha nagy leszel talán veszel egy nagyobbat, ha még akarsz álatot tartani. Pl nekem régen nem volt akváriumom, csak a barátnőm apjának volt egy kb 300 literes és suli után ott etettem a black mollykat tubifexxel. Nekem úgy is jó volt, és akkor nem is jutott eszembe, hogy otthon halat tartsak, mert a szüleim semmilyen állatot nem engedtek. És talán most ezt bosszulom meg azzal, hogy már egy egész állatkertem van itthon :) Szóval ami késik nem múlik. Később még bármi is lehet, amit csak akarsz.
2011. júl. 18. 00:32
 9/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! megnyugodtam :)
2011. júl. 20. 11:38
 10/10 Éböl hadnagy válasza:
Egyáltalán nem vagy állatkínzó szerintem a halad tökéletesen érzi magát. Egy betta akár 10literesben is el van.
2011. aug. 14. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!