Dekorációs homokba tehetek halakat?
Figyelt kérdés
Vettem az Aldiban dekorációs homokot, csigákat és kagylókat. Tök jól néznek ki. Beletehetem az akváriumba?2011. júl. 13. 15:03
2/7 anonim válasza:
Nem! A festék, a gyári por, és a tartósítószerek a halak halálát okozhatja!
3/7 anonim válasza:
Nagyon meszes. A homok is, a siga, kagyló, meg szinte abból áll. nagyon keményíti a vizet, amit rosszul tűrnek a halak.
A homokot ki lehet sósavazni, kis adagokban tömény sósavval, utánna nagyon alaposan átöblíteni, rengetegszer.
Kagylóval, csigával nem tudsz mit csinálni, ráadásul ezek általában tengeriek, ami egy édesvizi akviban meglepő képzavar.
4/7 anonim válasza:
Előző vagyok. Nem biztos, hogy ugyanarról a homokról beszélünk, ha színes, akkor teljesen alkalmatlan.
5/7 Platypus válasza:
Ha már tiritarka talajt akarsz az akváriumba, van egészséges alternatíva is. Pl. a JBL Manado egy nagyon jó talaj és élénk tetőcserépvörös.
6/7 A kérdező kommentje:
Ez nem szines homok, hanem rendes homokszínű. A kagylók is tengerből valók és természetesek.
2011. júl. 13. 18:01
7/7 Platypus válasza:
Természetes homokot használhatsz, ha nagyszemű. A finom homokok összetömörödnek, és olyan folyamatok mennek végbe benne, amitől mérgező ammónia halmozódhat fel. Továbbá a növények gyökereit is megfojtja. És felhasználás előtt ki kell sósavazni, különben keményítheti a vizet. Ugyanez a baj a kagylókkal. Hiába természetes, mészből vannak, amit lassan felold a víz. A magyar csapvíz már önmagában elég kemény, nem kell még külön meszes dolgokat belerakni. A létező legrosszabb, ha ingadozik a vízkeménység az akváriumban. Hacsak nem afrikai sügereket tartasz, amik a kemény vizet kedvelik, akkor kerülendő az ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!