Őket lehet tartani együtt :O?
Ez a 2 éves kubai kék rákom. Elajándékoztam 1 éve, de most visszahozták. Egy kisebb akviba raktam egyelőre. Adtam neki garnéla kaját és egy másik akváriumból merítettem ki a vizét, így véletlenül bekerült mellé egy Red Cherry garnéla, amit ott hagytam neki kajának.
Érdekes módon nem bántja, rá sem hederít. Így vannak 2 és fél napja: [link]
Csak azért, mert nem éhes, vagy lehetne tartani őket együtt? Nem értem.
Halakkal is lehet együtt tartani kék rákot, csak éppen nagy az esélye, hogy egyeseket elkap és felszeletel. A szerencsésebb/ügyesebb példányok meg hosszú ideig is elélnek a rák mellett. A garnélával is hasonló lehet a helyzet, fogadni nem mernék a hosszú életére. Szerintem nem jó ötlet direkt összerakni őket.
Nőstény narancs törperákkal lehet együtt tartani garnélákat. Hímmel nem, mert az hajlamos nemi erőszakot elkövetni a nőstény garnélákon, ami a méretkülönbségekből adódóan halálos a garnélára.
Naja, tudom, hogy a redek eszetlenül ugrándoznak és eszükbe se jut bújkálni. Még él a kicsi. Mindjárt kiveszem, visszarakom a többihez.
A kékrákot meg át kéne tenni nagyobb akviba egyedül.
A választási lehetőségek:
- van egy 37 literes kocka ami jól néz ki
- van egy 70 literes vastag ronda akvárium
- és egy 90 literes szintén ronda karcos akvárium.
Melyiket válasszam számára?
Éjjel láttam hogy mászkált, ment körbe-körbe, meg felmászott a kőre is, hát de olyan nagyon sokfelé nem tudott menni, mert most csak 20 literesbe lakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!