Miért fakultak ki a neonhalaim?
Egy 110 literes akváriumról van szó, és ma vettem észre, hogy a neonhalaim közül 5-6 kifakult. Ekkor vettem észre azt is, hogy a levegőztető nem ment előző este óta. Viszont mivel egyrészt nem volt meleg a vizük, ment a szűrő, nem pipált egyik sem, és még növényekkel is tele van az akvárium, így nem hiszem, hogy ennyire meg kéne őket viselje.
Mi lehet a gond? Vízminőség? Hetente cserélek 40%-ot kábé, mivel új az akvárium, lehet hogy ammóniagondok? Ha az, akkor mivel tudok segíteni?
Köszi a válaszokat.
Az akváriumot egy hónapja indítottam, növényekkel, aztán két hete raktam bele a halakat. Most egy 110 literes akváriumban van 15 neon+4 molly. Egy sima szivacsszűrőt használok, de van egy külső aktív szenes szűrőm, úgy gondoltam, meglátjuk, hátha működik anélkül is az akvárium.
Sera Vipannal etetek, a vízhő szobahőmérsékletű, vagyis 22 fokos. A vízkeménységről fogalmam sincs, de ezzel évekig nem volt gond.
gfero: Pihentetem a vizet.
Első vagyok. A heti részleges vízcseréknél a régi vizet mindenképpen talajporszívózással szívd le, mert a szivacsszűrő nem csinál nagy áramlást, és nem szedi össze a mocskot. A külső szűrőt ha beüzemeled, az aktív szén nem jó szűrő közeg! Legfeljebb speciális helyzetekben, ideiglenesen jó használni.
Próbálj meg sokkal több fagyasztottal etetni, tápot inkább csak heti 1 szer adj! Azt nagyon meghálálják.
Köszi a választ!
A vízcseréknél természetesem kiporszívózom az alját, a kajás tanácsot pedig megfogadom. Köszi még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!