Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Vallisneriát háttérnek, vagy...

Vallisneriát háttérnek, vagy egyéb hasonlót?

Figyelt kérdés

Vennék sok vallisneriát háttérnek. A vékonyabb fajta tetszik, de a boltban meg vannak barnulva a levelei. Lehet hogy nálam tovább barnulnának attól félek. Táptalaj van, lámpa lehet bármennyi, viszont a CO2-zést kihagynám.

Az lenne a kérdésem, hogy mit kell tenni hogy ne barnuljon? Egyéb növény is jó, ami csíkokból áll, de könnyen szép marad, ha tudtok ilyet, köszi.

2011. jún. 22. 23:10
 1/9 anonim ***** válasza:
Jó ötlet, szép lesz, én most a szűrőt körbeültettem vele, nő, mint a fene. Pedig csak 30 watt világítás van, a szűrő is takarja őket, oldalt is vannak, de bőven elég nekik. Olyan 3-4 hét alatt megduplázódnak, nem kell túl sokat venni. Viszont akkor vegyél, mikor friss adagot kapnak.
2011. jún. 22. 23:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Ja, és hetente nyírom, a duplázódást a levelek darabszámára meg az új tövekre értettem, hosszában meg még gyorsabban nő. Olyan 30 centi a vízoszlop, elég hamar ráterül a felszínre, ha nem figyelek.
2011. jún. 22. 23:17
 3/9 A kérdező kommentje:
Hm, köszi a választ. Majd megpróbálom, vagy elnézek más boltokba is.
2011. jún. 22. 23:18
 4/9 A kérdező kommentje:
És te azt hogy tápozod?
2011. jún. 22. 23:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Carbot kell neki öntözgetni, vagy elég a profito önmagában?
2011. jún. 22. 23:31
 6/9 anonim ***** válasza:

Én a profito-ból adom a rendes adagot, carbo-ból pedig a felénél kevesebbet.

Valamiért nem szaporodnak a garnélák, nem tudok rájönni az okára.

2011. jún. 22. 23:47
 7/9 A kérdező kommentje:

Ha kell, adok 20db redet, olyan nagyon nem gyűjtöm őket, de vannak picik. Túl sok nincs nekem se most, de 40-50db biztos. Nem számoltam, de láttam kicsiket és vannak Yellowból is kicsik. Egy kis hülye yellow a redek közt is van, nemtom hogy került oda, ki kéne szednem csak amikor látom, akkor pont épp azt se tudom hol a hálóm :)

Hát én tudod náluk nem annyira carbo-zok, meg néled akár meg a halak is megehetik, szóval én azt nem tudom, lehet hogy nem ők a hunyók, de kicsik egyáltalán nincsenek? Vagy azért van pár, csak nem sok?

2011. jún. 23. 00:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát, már többet nem hozok el tőled, az nem megy, hogy állandóan csak hurcolom őket. Meg amúgy sokan vannak, nem pusztulnak. Nagyon ritkán látok piciket, de például alig van ikrás nőstény, aztán ha van is, elszórja őket. Az biztos, hogy dög meleg van, kb. 28 fokos a vizük. Más bajuk nem nagyon lehet, de ezzel meg nem tudok mit csinálni.
2011. jún. 23. 01:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Kár, mert le fogom csökkenteni az akváriumokat. Tartok inkább 4-et szépen és gondosan, mint 6-ot úgy hogy a fele elhanyagolt. Erre talán még lenne energiám és azt hiszem egy fokkal értelmesebb lenne így :)
2011. jún. 23. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!