Miért kell heti vízcsere?
nekem teknőseim vannak, de hónapokig bentvan a víz.
egyrészt rosszabb, ha cserélgetik, mert a mesterséges csapvízzel minden egyszer felborítják az addigra már kialakult bioegyensúlyt a vízben, az algát, mindent.
használjanak levegőztetőt, és szürőt, akkor nemkell semmit csinálni a vízzel.
Leginkább azért, mert az összes fehérje, amit a haltáppal bejuttatsz, végül nitrát formájában halmozódik fel az akváriumban. Ennek nagyon kis része bomlik el biológiai úton, illetve egy másik kis százalékot beépítenek a növények. A maradék az mind a vízben gyűlik, és mérgezi a halakat. Kíváncsi lennék, mit mutatna egy nitrátteszt a vizedben.
Hacsak nincs speciális anaerob nitrátszűrőd, akkor szükséges a vízcsere.
Elméleti fejtegetés következik, nem valóság, senki se vegye komolyan.
Szóval elvi szinten van egy kutyám. Két méteres láncon tartom a hátsó kertben. Soha nem engedem el, nem takarítok a környékén, vagy egy kutyaháza és minden héten háromszor-négyszer kap száraz tápot és vizet. Már négy éve megvan, soha sem volt még beteg, és nem is nagyon koszos a környéke, hiszen mossa az eső. Mivel él, és szokta csóválni a farkát, ezért én biztosan állítom, hogy nem vagyok állatkínzó. És nem is értem, miért mondják ezt mások, amikor hülyeség, hogy nem lehet így kutyát tartani. Mert én bebizonyítottam, hogy lehet.
Na mit gondolnál rólam, ha ez igaz lenne? A halak nem tudnak nyüszíteni, de azért még szenvednek a nitrátmérgezéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!