Édesvizi kagylót tehetek akváriumba?
Tegnap kaptam 2db kagylót amit haverom hozott egy bányatóból.
A kérdés: tehetem őket 25 literes akváriumba amiben van 3 guppi, növények, szűrés, co2?
Vagy inkább egyedül tartsam őket egy kisebb akváriumban? Milyen aljzat kell nekik?
Mehetnek, de nézz utánna az igényeiknek. Aljzatból szerintem finom (0,5 mm) folyami homok kell, valószínűleg hideg víz, szűrés.
A növényeket kitúrják, ültetninem lehet melléjük semmit. És olyan parazitát terjesztenek, ami kinyírja a halakat, tehát halat se lehet mellé tenni.
Nem jó ötlet. Parazitát terjeszthetnek, de karanténozással ez megelőzhető, nem ez a fő gond. A kagylók nem tudnak rendesen táplálkozni az akváriumban. Nincs meg az a törmelékréteg, ami számukra elég mikroszkopikus élőlényt termelne. Külön etetni kéne őket, minden nap a szájukhoz fecskendezett spirulina oldattal vagy hasonlóval. Etetés nélkül éhen halnak, csak éppen ez hónapokig is eltarthat. Viszonylag mély, minimum 6-7 centis finom aljzat kell nekik.
Amúgy sem látványos állatok, alig látszik ki belőlük valami. Nekem ázsiai aranykagylóm van, és jó látok belőlük valamit.
Ivadék haltápot nem tudják megenni?
Akvárium, aljzat megvan hozzá, és halkaját tudnék nekik adni.
Ha nem jó nekik a haltáp akkor inkább visszaviszem az eredeti élőhelyére :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!